Sport, Vol plezier

10 redenen waarom voetbal kijken in het stadion leuker is dan thuis achter de buis.

Vandaag wil ik, William, vertellen over waarom voetbal kijken in het stadion leuker is dan thuis op de bank.  Voor mij begon het allemaal op mijn zestiende. Sindsdien bezoek ik zo goed als elke maand een stadion. Samen met een vriend bezocht ik sinds die tijd al heel wat keren de Amsterdam Arena, de thuisbasis van Ajax. 

 1. De heenreis
  De gezelligste manier om naar stadion te gaan is de trein. De NS is misschien niet de meest betrouwbare vervoerder, maar het is wel wel de makkelijkste en ook gezelligste manier om te reizen met je mede-supporters. Meestal eindig je wel in gesprek met mede supporters over de opstelling of over het aankoopbeleid van de club. Het reizen met de trein is ook gewoon erg praktisch, want niemand hoeft dan de bob te zijn.
 2. De spanning vooraf.
  Zodra je de trein uit bent begin je de spanning te voelenOm de spanning een beetje te onderdrukken wordt er meestal een biertje gehaald in de pub of kroeg dichtbij het stadion. Een middagje of avondje een voetbalwedstrijd bezoeken duurt namelijk geen anderhalf uur, maar je bent toch al snel de hele middag of avond kwijt.
 3. Programmaboekje
  Het voordeel van op tijd het stadion binnengaan is het vooraf lezen van het programmaboekje. Even het laatste nieuws lezen van je club is een goede manier om de spanning van de komende wedstrijd te onderdrukken.
 4. Sfeer op de tribune
  Lekker rustig zitten op je stoel zitten is in het stadion niet van toepassing. Op de tribunes gebeurd altijd wel iets leuks of iets grappigs.
 5. Zingen en brullen
  Waar je thuis stil moet zijn omdat je familie rustig een boek aan het lezen is, mag je in het stadion je club fanatiek aanmoedigen. Lekker brullen naar de spelers op het veld of de scheids corrigeren (meestal heeft de scheids een bril nodig).
 6. De zanger
  Als je geluk hebt komt er voor de wedstrijd of in de rust een B-artiest optreden. Een B-artiest is meestal iemand met een bierbuik of grote billen.
 7. Het uitvak
  Het is een heerlijk gevoel als je voor, tijdens of na de wedstrijd de supporters van de tegenpartij een leuk nummer toe kan zingen. Zo vind ik het nummers ‘ze gaan op de trekker weer naar huis‘ en ‘Always look on the bright side of life‘ altijd erg leuk om te zingen.
 8. Overzicht
  Als je thuis achter de televisie voetbal kijkt zie je maar één gedeelte van het veld. In het stadion heb je veel beter overzicht en kan je veel beter het tactische spel in het voetbal zien.
 9. Febo, de Turk of een lekkere burger
  Na een potje voetbal kijken heb je altijd honger. Een lekkere kipburger bij de Febo, een kapsalon bij de turk of een lekkere burger bij de grote M is altijd genot om je terug reis na huis voor te zetten.
 10. Vol Gezellig
  Tenslotte is een middagje of avondje weg met vrienden altijd vol gezelligheid.

 Hebben jullie wel is een stadion bezocht? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

4 Reacties

 • Reply Jaco Kastelein 20 november 2015 at 17:57

  Natuurlijk heb ik weleens een stadion bezocht. Velen zelfs. Ik kan me in bijna elke gegeven reden vinden, maar toch wil ik zeggen dat het in een auto richting het stadion onder leiding van (Ajax)-muziek ook goed vertoeven is.

  • Reply William 20 november 2015 at 19:50

   Inderdaad dat is zeker ook een goede voorbereiding voor een wedstrijd.

 • Reply Annie 23 november 2015 at 09:11

  BLEEEH. Ik ga nooit meer.

  • Reply Andrea 23 november 2015 at 09:55

   Was het zo erg?

  Reactie