Volbracht

100 – wissel van bank #2 – ASN

Een paar maanden geleden schreef ik over het feit dat ik van bank wilde wisselen. Vandaag was het tijd voor een update, want er is sindsdien een heleboel veranderd! Ik ben inmiddels overgestapt naar de ASN bank en vandaag vertel ik daar iets meer over. 

De afgelopen weken volgde ik de Micha10 cursus van Micha Nederland en daarbij ging het in de tiende week over geld. Voor mij is het, als christen, heel belangrijk om de juiste keuzes te maken wanneer het gaat om de besteding van mijn geld. Met ons geld geven we tenslotte een stem voor de wereld die we willen hebben. Wanneer we goedkope chocolade kopen stimuleren we daarmee de slavernij die nodig is voor het produceren van die chocolade. Wanneer we eerlijke(re) chocolade kopen geven we aan dat we dat belangrijk vinden. De bank die we hierbij kiezen is daarbij dus ook van belang. De bank die we kiezen investeert tenslotte ook weer met behulp van ons geld.

Micha Nederland zegt daarom ook het volgende:

Het is tijd voor actie, tijd voor gerechtigheid in geld. In een wereld waarin bedrijven hun best doen zo weinig mogelijk belasting te betalen en rijken alleen maar rijker lijken te worden, is het belangrijk te blijven strijden voor een meer rechtvaardige en eerlijke wereld met daarin vooral aandacht voor mensen die elke dag met armoede geconfronteerd worden. De verdeling van geld en de verdeling van welvaart speelt daarin in een belangrijke rol.
Bron: Micha Nederland

Hoewel de campagne ook (en hoofdzakelijk) op belastingontduiking gericht is, zette de blogpost me wel aan het denken over mijn bank. Aangezien ik toch al wilde wisselen van bank besloot ik dat nu dan toch echt tijd was voor actie.

ASN Bank

Al sinds ik op de blog van Iris, zij is sowieso awesome trouwens, las over het wisselen van bank dacht ik na over een andere bank. Ik twijfelde een tijdje tussen Triodos en de ASN, omdat ze allebei groen zijn. Uiteindelijk heb ik voor de ASN gekozen, omdat ik er gewoon een beter gevoel bij had. Waarom dat precies zo is, kan ik niet direct uitleggen. Het is tenslotte gewoon een gevoel.

Op dit moment heb ik mijn nieuwe rekeningen aangevraagd en komende week ga ik de overstapservice aanvragen. Ik ga jullie op de hoogte houden van hoe het me bevalt. Tot nu toe ben ik ieder geval blij met de snelle service bij het openen van mijn rekening en met de werking van de app die erg overzichtelijk is.

Wat vind jij van jouw bank?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Kimberley 12 augustus 2016 at 13:47

    Ik zit al tachtig jaar bij de Rabobank (oké, niet echt tachtig jaar, maar wel lang) en ik vind ht opzich wel oké. Het liefst zou ik een groene bank hebben, dus ik ga er nog wel een keer naar kijken!

    • Reply Andrea 12 augustus 2016 at 22:35

      Tot nu toe vond ik de Rabobank ook altijd wel oké hoor, maar ik wilde al langer wisselen en dit was het ideale moment voor mij, dus vandaar dat ik nu ben gewisseld. Het voelt ergens toch wel fijn om zo toch een groene beslissing te nemen zonder veel moeite te hoeven doen.

    Reactie