Volbracht

100 – wissel van bank

Als je ooit mijn 100 doelen hebt bekeken, heb je vast gezien dat het honderdste doel het wisselen van bank is. De afgelopen tijd denk ik hier steeds vaker over na. Vandaag deel ik met jullie waarom! Het wisselen van bank is dus echt wel de moeite waard, maar niet vanwege de rente. 

Al mijn hele leven zit ik bij de Rabobank en daar ben ik nog altijd best tevreden over. Alleen zijn er de laatste tijd toch wel een paar dingen waardoor ik ga twijfelen aan mijn bank. Tegelijkertijd blijft wisselen toch nog wel een ding. Ze doen het tenslotte toch best goed? En moet ik ze geen tweede kans geven? Ik denk hier nu al een tijdje over en ik denk dat ik, na mijn afstuderen, toch echt de keuze ga maken om te wisselen van bank. Ja. Echt. Ik heb er zo mijn redenen voor.

 1. Duurzaamheid & mensenrechten
  Zoals jullie misschien wel weten zijn duurzaamheid en mensenrechten ontzettend belangrijk voor mij. Ik probeer zo veel mogelijk te doen om zo min mogelijk bij te dragen aan uitbuiting van mensen en het opwarmen van de aarde. Banken spelen hier een grote rol in. Ze investeren tenslotte in bedrijven én die dragen weer bij aan het wel of niet mooier maken van de aarde. Toen ik op de Eerlijke Bankwijzer  keek zag ik dat de Raboobank het toch niet zo goed doet als ik hoopte. De ASN of de Triodos doen het in ieder geval een stuk beter.
 2. De app is gewoon super slecht
  Iedereen die bij de Rabobank zit weet wat ik bedoel. De rest heeft geen idee. Ik zal proberen een beeld te geven. De app is traag, loopt vast, geeft 9 van de 10 keer een foutmelding bij overboeken, is traag, opstarten is een probleem… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Had ik al gezegd dat de app traag is?  Internetbankieren is tegenwoordig een stuk sneller. Ooit had de Rabobank een goede app. Toen kwam er een nieuwe en ging alles fout. Ik ga er niet meer over zeggen, behalve dat de apps van de ASN en Triodos goed schijnen te zijn. Mensen met andere ervaringen?
 3. Bonussen
  Waarom hebben mensen bonussen nodig? Kan iemand me dat uitleggen? Je krijgt toch een salaris voor het werk dat je doet? Voor mij laten bonussen alleen maar zien dat mensen vooral bezig zijn met het vergroten van hun eigen rijkdom. Weinig idealen, dus. Nee bedankt.

Overweeg jij om van bank te wisselen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Te volbrengen - 3 juli 2016 at 21:36

  […] Wissel van bank. Uitleg vind je hier.  […]

 • Reply 100 - wissel van bank #2 - ASN - 12 augustus 2016 at 07:21

  […] paar maanden geleden schreef ik over het feit dat ik van bank wilde wisselen. Vandaag was het tijd voor een update, want er is sindsdien een heleboel veranderd! Ik […]

 • Reactie