Vol plezier

10x dingen die ik niet begrijp

We leven in een gekke wereld waar een heleboel dingen gebeuren waar veel mensen een probleem mee hebben. Er zijn ook een heleboel dingen die een heleboel mensen normaal lijken te vinden, maar die ik echt helemaal NIET begrijp. 

1. Van de spijkerbroeken met een scheur bij de knieën.
Ik snap niet dat mensen vrijwillig een spijkerbroek aantrekken waarbij ze er, als ze zitten, uitzien alsof ze met skeeleren voorover zijn gevallen op beide knieën. Wat is daar nou mooi aan? Wanneer je gaat staan wordt het er ook echt niet beter op… En zijn die broeken ook niet na een paar keer dragen al helemaal versleten? Ik sla deze trend wel even over. Ik zou trouwens ook overal achter blijven haken, dus voor mij was het sowieso al geen optie. Ik hou het wel bij een “gewone” spijkerbroek.

2. Een goed doel steunen en zelf prijzen kunnen winnen.
Er stond hier vorige week een meisje van het KWF voor de deur. Of ik het KWF wilde steunen in hun strijd tegen kanker… door mee te doen aan een loterij. Op die manier kon ik een goed doel steunen en zelf iets winnen. Super leuk natuurlijk, maar kunnen ze het geld van die cadeau’s niet beter ook aan het onderzoek besteden? Als dit de manier is om mensen te motiveren om een goed doel te steunen dan gaat er volgens mij ergens iets fout.

3. Roken
Ik begrijp het gewoon niet zo goed. Sorry aan alle rokende lezers, maar ik kan het echt niet begrijpen. Waarom zou je er zelf voor kiezen om je longen te verpesten? Het is niet gezond en toch vinden veel mensen het normaal. Waarom dan? Kan iemand het aan me uitleggen, alsjeblieft?

4. De nieuwe foodhypes. 
Iedereen lijkt massal superfoods, suikervrij en glutenvrij te eten. Waarom? Wat is er mis met gewoon een bruine boterham met kaas en een appel als tussendoortje? En sinds wanneer moet een brownie gezond zijn? Ik volg het allemaal niet meer wat nu wel gezond is en wat niet meer. Ik denk ook niet dat ik me snel in superfoods of andere “gezonde” trends ga verdiepen.

5. Al die pakjes 
Ik schrijf wel veel over eten, ik geef het toe! Toch snap ik dit dus ook echt niet. Het lijkt wel alsof mensen tegenwoordig alleen nog maar met behulp van een pakje eten kunnen koken. Zelf iets bedenken is toch niet zo moeilijk? Mijn kruidenkastje staat vol met allerlei kruiden en wanneer ik aan het koken ben gebruik ik die dan ook regelmatig. Het is veel goedkoper, lekkerder en op deze manier zit er ook nog veel minder zout in mijn eten. Heb je geen idee hoe je zonder pakjes moet koken? Kijk dan eens naar het kookboek van Karin Luyten. Zij kookt zonder pakjes en zakjes. Het boek kan je hier* vinden (en staat ook op mijn verlanglijstje).

6. Grote dozen 
De meeste mensen bestellen weleens iets online. Ideaal, maar er is één ding dat ik helemaal niet snap. Waarom moet mijn telefoonhoesje in een doos waar ik wel 15 hoesjes in kan doen en waarom kreeg mijn zusje laatst een doos waar 25 puzzels in passen terwijl ze er maar één had besteld? Zonde van het karton, de laadruimte in de bus en de berg plastic die ter bescherming in de doos wordt gestopt.

7. Je huisdier op straat dumpen?
Als je een hond of kat wil hebben, moet je daar ook goed voor zorgen. Niet alleen wanneer je daar zin in hebt, maar ook wanneer je ziek bent of op vakantie wil. Als je die verantwoordelijkheid niet kan dragen, neem dan maar een kamerplant (liefst een cactus). Die kan je wel even missen als je vergeten bent hoe je voor ‘m moet zorgen.

8. Alle aandacht voor David Bowie
Ik snap het dat het erg is dat hij is overleden en ik snap ook dat hij voor veel mensen een held was, maar waarom krijgt hij meer aandacht dan al die andere mensen die elke dag overlijden? Prioriteiten mensen!

9. Altijd en overal foto’s moeten maken 
Alles wordt tegenwoordig vastgelegd, we kunnen nergens meer zomaar van genieten. Waarom? De wereld hoeft niet elke stap die je zet te weten. Van sommige momenten mag je ook gewoon genieten zonder dat de wereld het ook weet. Hieronder staat een filmpje dat mijn punt helemaal duidelijk maakt.

10. Ongeduldige mensen 
Ik werk al een paar jaar met veel plezier bij de Hema, maar er is één ding dat ik nog altijd niet begrijp. Mensen hebben namelijk zo weinig geduld. Ik snap het dat het vervelend is om te moeten wachten, maar wanneer er maar weinig mensen op de afdeling zijn (bijvoorbeeld door pauzes) of het veel drukker is dan verwacht kan ik daar niet altijd iets aan veranderen. Toch krijgen mensen het dan voor elkaar om de meest gekke dingen tegen je te zeggen. Ze lijken niet te zien hoe hard wij aan het werk zijn en willen geen begrip hebben voor ons. Inmiddels maak ik me er minder druk om dan vier jaar geleden, maar ik blijf het echt heel vervelend vinden wanneer mensen zo weinig geduld hebben. Je komt altijd aan de beurt, alleen soms duurt het gewoon net iets langer…

Wat begrijp jij echt niet?

* Dit is een affliatelink, dan kunnen wij onze hosting weer betalen.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Marieke Neuteboom 18 januari 2016 at 01:20

  Hoi Andrea en William,
  Leuk jullie blogs te lezen in m’n nachtdienst!! Wat een hoop bezoekers hebben jullie al gehaald op jullie blogs!! Leuk! M’n schoonmoeder vroeg pas ook al naar de blog, die was ook nieuwsgierig!
  Haha zitten hele herkenbare punten tussen je lijstje Andrea! Vooral met die kapotte spijkerbroeken snap ik ook niet! Leuk zo boek over niet koken met pakjes en zakjes! Heb je nog meer dingen op je verjaardagslijstje staan..want deze zal nu vast al iemand gelezen hebben en bedacht hebben die koop ik!
  Hebben jullie een goed weekend gehad of lees ik dat van de week in jullie blog?
  Fijne week en tot snel!
  Liefs Marieke

  • Reply Andrea 18 januari 2016 at 10:35

   Hey Marieke,

   Wat leuk om te horen! 🙂 Ik heb nog geen verlanglijstje, eigenlijk. Ik zal eens nadenken! 🙂 We hebben een prima weekend gehad. William zal er woensdag nog iets over schrijven.
   Liefs en tot snel!

  Reactie