Vol plezier

10x voordelen van op kamers gaan

Vandaag wil ik, Andrea, met jullie delen waarom het toch echt wel de moeite waard is om op kamers te gaan. Voor ik ging studeren was dit iets wat ik totaal niet noodzakelijk vond. Het kost ten slotte veel geld en het reizen is toch niet zo erg? Toch ontdekte ik al snel dat het misschien toch wel heel erg leuk zou zijn om in Rotterdam (waar ik toen nog studeerde) te wonen. Na een jaar ging ik op kamers en ontdekte ik dat het inderdaad de moeite waard is. En wel om de volgende redenen. 

  1. Je leert een stad pas echt kennen als je er woont. Wanneer je ergens studeert, maar er niet woon leer je de stad vaak niet (echt) kennen, wanneer je er woont wel. Ten minste, als je de fiets neemt natuurlijk. Oké, ik geef toe, ik woon ook niet in Leiden, maar studeer er wel, dus ik ben een beetje schuldig.
  2. Je leert voor jezelf te zorgen. Koken, hoe doe je dat eigenlijk? En de was? Mam?! Wanneer je op kamers gaat mag je, je was nog elke week mee naar huis nemen en krijg je soms ook nog een bakje eten van je moeder mee. Best handig, maar je merkt ook snel genoeg dat het veel makkelijker is om gewoon zelf je was te doen (minder slepen) en zelf te koken (want dan kan je maken wat je zelf lekker vindt).
  3. Huisgenoten. Het is echt super leuk om huisgenootjes te hebben. Er is altijd iemand om thee mee te drinken of om samen mee te eten.
  4. Zelfstandigheid. Je hoeft niet meer te laten weten wanneer je thuis komt, of je thuis eet en wanneer je een keer laat thuis bent krijg je de volgende dag ook geen vragen over waar je was.
  5. Minder controle van je ouders. Wanneer je een dag wat minder aan je huiswerk doet is er niemand die hier iets van zegt. Je moet dus ook zelf leren plannen, dat dan weer wel…
  6. Je leert omgaan met geld. Je moet nu zelf je boodschappen doen, de huur betalen en oja, je hebt ook nog een zorgverzekering. Sommige maanden gaat dit veel makkelijker dan andere, maar ik heb in de tijd die ik nu op kamers woon al veel geleerd over mijn financiën, altijd handig.
  7. Wanneer het fout gaat kan je altijd nog terugvallen op je ouders. Je bent nog aan het studeren, dus je kan nog niet alles weten. Je ouders helpen je graag wanneer dat nodig is.
  8. Je kan op de fiets naar college of je andere afspraken. Fietsen is gewoon sneller én goed voor je conditie. Ideaal, dus.
  9. De supermarkt is om de hoek, veel makkelijker dan bij mijn ouders, daar moest ik eerst een kwartier fietsen.
  10. Het is gewoon leuk. Gezellige avonden met huisgenoten, zelf weten wat en wanneer je eet en natuurlijk zelf mogen weten wanneer je gaat slapen.

Ik weet dat lang niet alle punten nog voor mij gelden nu ik alleen woon, maar ik had die drie jaar in Rotterdam echt niet willen missen!

Woon je op kamers? Waarom wel (of niet)?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie