Vol plezier

3x Dingen die je hoort in de kaaswinkel

Toen ik met mijn baan stopte had ik natuurlijk opeens heeeeeeeeeeeeeeel veel vrije tijd. Ik ging eerst nadenken over wat ik nu echt wil (daar komt nog een blog over, dat beloof ik je). In die tijd had ik natuurlijk genoeg vrije tijd. Tijd die ik nodig had om uit te rusten, maar soms spendeerde ik ook een paar uurtjes bij mijn ouders in de kaaswinkel. Vandaag deel ik de dingen die je daar regelmatig hoort, maar waar ik niets van snap. Lees snel verder!

Even voor de duidelijkheid: het werken in de kaaswinkel was geen echt baantje. Mijn ouders hebben een boerderij en maken zelf kaas. Op zaterdag verkopen ze die kaas vanuit een winkeltje dat ze aan huis hebben. Ik ging dus gewoon een paar zaterdagen naar huis en hielp mijn ouders dan met verkopen.

1. Sooo, jij hoeft niet meer naar de sportschool!!

Het snijden van de kaas is voor mij een uitdaging door mijn lengte, maar daar hoef je me echt niet elke keer op te wijzen. Onze toonbank is namelijk net te hoog voor mij als ik kaas wil snijden. Ik sta gewoon even op mijn tenen en dan komt het uiteindelijk wel goed. Helaas zijn er klanten die elke week weer moeten benoemen hoeveel moeite het lijkt te kosten. Gelukkig valt dat reuze mee.

2. Doet u mij maar een stukje hele oude, pittige kaas. *koopt vervolgens jonge kaas*

Tjah, die kaas uit de winkel smaakt toch echt anders…

3. Heeft u ook een stukje kaas met stalsmaak?

Om eerlijk te zijn wil ik liever niet weten hoe een stal smaakt… De koeien doen daar hun behoefte en meestal ruikt het ook een beetje zo… Had ome Willem dan toch gelijk met zijn broodje poep? Ik pas in ieder geval!

Welke van deze uitspraken doe jij ook in de kaaswinkel?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Marieke Neuteboom 7 juli 2017 at 17:13

    Hahaha heel herkenbaar die uitspraken van klanten!! En indd stalsmaak verkocht ik wel regelmatig in de kaaswinkel. Stolwijkse kaas was vaak wat anders van smaak bij ons 😉 Klinkt raar nu ik dit typ! de grote kaas van 12o kilo van boer de groot had ook wel is zo stalsmaak.

  • Reactie