Vol avontuur

3x – dingen die je meemaakt als je gaat solliciteren

Zoals jullie hebben kunnen lezen werk ik inmiddels niet meer als docent Nederlands. Inmiddels heb ik een andere baan (WOEHOE!!). Toch wilde ik nog even wat delen over de gekke dingen die ik mee heb gemaakt tijdens het solliciteren. Dan vertel ik de volgende keer over mijn nieuwe baan. Oké?! Oké, tijd voor de grootste struggles tijdens het solliciteren. 

  1. Geen reacties op je brief.

    Wanneer ik een brief of mail ontvang probeer ik zo snel en beleefd mogelijk te antwoorden. Dat is tenslotte wel zo netjes. Helaas. Veel bedrijven werken niet zo. Je kan prima beloven dat je een reactie geeft, maar die hoef je echt niet te sturen. O, en wanneer je dan na drie maanden reageert ben je ook wel wat laat…

  2. “We bellen je morgen! “

    Helaas… Mensen maken ontzettend veel loze beloftes. Ze bellen niet de volgende dag. In ieder geval niet op de afgesproken tijd. Sommige mensen bellen wel, maar een paar dagen later. Anderen… Tjah, op die telefoontjes zit ik nog altijd te wachten.

  3. “Je bent een ontzettend geschikte kandidaat, maar we hadden er een heleboel. We kiezen daarom voor kandidaat X, omdat die stage heeft gelopen bij bedrijf Y.”

    Hoewel je soms heel veel pech kan hebben, is dit een beetje een korte afwijzing. Wanneer ik de baan helaas niet heb gekregen hoor ik namelijk graag waarom niet. Op die manier kan ik me verder ontwikkelen en kan ik een volgend gesprek beter doen. Zo kreeg ik bij mijn eerste gesprek de tip van mijn gesprekspartner om te gaan oefenen met programmeren. De beste tip in tijden, want het heeft me ontzetten veel verder geholpen!

Inmiddels zijn William en ik aan het werk en hoeven we dus niet meer te solliciteren, want er zijn gelukkig genoeg mensen die wel netjes antwoorden en zich gewoon aan hun afspraken houden.

Welke dingen heb jij meegemaakt tijdens het solliciteren? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie