Vol plezier

3x waarom wij van de winter houden

Het is hier ondertussen gaan sneeuwen op Vol Gezelligheid, maar wij gaan ons vandaag even niet druk maken om kerst. Dat hebben we de afgelopen tijd al genoeg gedaan. Vandaag willen we het graag hebben over waarom we willen dat het nu toch echt een keer winter gaat worden. Dat leek ons wel zo leuk bij die gezellige sneeuwvlokken.  

1. Vorst
Andrea en ik zijn allebei gek op schaatsen, maar hebben nog geen kans gehad om dit een keertje samen te doen. We kunnen natuurlijk een keer samen naar een kunstijsbaan gaan, maar het is natuurlijk veel leuker om op echt ijs te kunnen schaatsen. Daar moet het natuurlijk wel voor gaan vriezen… Helaas zijn de temperaturen daar nog veel te hoog voor deze winter. Wanneer het eindelijk genoeg heeft gevroren gaan Andrea en ik onze schaatsen zeker onderbinden en een mooie tocht schaatsen. De tochten door de polder zijn altijd erg gezellig en maken de winter helemaal compleet.

2. Sneeuw
De treinen stoppen met rijden, auto’s staan uren in de file en het wordt ontzettend glad op straat. Toch is sneeuw ook gewoon ontzettend leuk. Een echte winter heeft in ieder geval een klein beetje sneeuw nodig. Hoe kan je anders een sneeuwballen gevecht houden of een mooie sneeuwpop bouwen? Sneeuw geeft altijd ook meteen een echt wintergevoel. Alleen nog maar een stamppot op tafel en de kachel aan en mijn winter is helemaal compleet.

3. Warme truien
Ik ben gek op truien, maar die kan je eigenlijk alleen in de winter dragen. Tot nu toe is het nog niet heel erg koud geweest en dan zijn truien toch al snel wel erg warm. Wanneer het een beetje gaat vriezen kan je ten minste weer lekker wegkruipen in een warme trui. Het liefst met een beker warme chocolademelk (met slagroom), natuurlijk.

Wat mis jij nog deze winter? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie