siveo
Sport

5 voordelen van het sporten bij een amateurvoetbalclub!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een verfent voetballiefhebber. Naast mijn hobby groundhoppen, trap ik zelf ook af en toe wel is een balletje bij de plaatselijke voetbalclub. Vandaag wil ik een vijftal voordelen met jullie delen van het sporten bij een (dorpse) amateurvoetbalclub. Hebben jullie me al herkend op de foto bij deze blog?  

1. De sfeer
In mijn belevenis hangt er altijd een goede sfeer hangt bij een amateurvoetbalclub. Niet alleen in weekend maar ook door de weeks tijdens en na het trainen is er gezelligheid met team. Nadat je een wedstrijd hebt gewonnen of verloren op de zaterdag heb je altijd nog de derde helft en deze is bij veel amateurvoetbalclubs een gezellige boel.

2. Muziek
Zowel in de kleedkamer als kantine word er veel Nederlandse klassiekers gedraaid. Andre Hazes, Lee Touwers of zanger John de Bever met het nummer ‘Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht‘ klinken luidkeels door de kantine. Kortom als je net als ik liefhebber van het Nederlandse lied bent heb je altijd geluk in de voetbalkantine. 

3. Veel kennissen
Ons kent ons, bij een voetbalclub loopt immers het halve dorp. Er is altijd wel iemand om mee te kletsen of samen voetbal mee te kijken. Een goede manier om je oude kennissen weer te spreken.

4. Klasgenoten
Het voordeel toen ik klein was, was dat ik speelde ik met 80% teamgenoten uit mijn eigen basisschool klas. Zo zag je klasgenoten naast school nog minimaal drie keer per week. Na mijn basisschoolperiode speelde ik vaak derby’s tegen klasgenoten. (In de sport is een derby een wedstrijd tussen twee clubs uit dezelfde stad, of uit dezelfde regio.)

5. Humor
Wie ooit heeft gevoetbald weet dat kleedkamerhumor er ook bij hoort. Soms afgezaagd, soms erg plat, maar vaak ook erg hilarisch. Net als de onderstaande video.

Deze klassieker mag natuurlijk niet ontbreken in deze blog.

Wat voor sport doe jij? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie