Vol plezier

5x wat ik denk als ik een deadline heb gehaald

Afgelopen vrijdag had ik de laatste deadline van dit semester. Ik moest een essay van vijfduizend woorden over een roman van Jan Wolkers inleveren. Ik zal jullie verder niet lastigvallen met de inhoud van mijn essay, want daar wil ik het vandaag helemaal niet over hebben. Ik wil het namelijk graag hebben over de dingen die ik denk nadat ik een deadline heb gehaald. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ze herkennen!  

1. Wat is er in mijn huis gebeurd?!
Wanneer ik het heel druk heb met mijn studie, vergeet ik zo af en toe dat ik ook wat in mijn huis te doen. Ik let ook wat minder op de rotzooi, dus je begrijpt wel een beetje wat er met mijn huis gebeurt wanneer ik hard aan het studeren ben. Wanneer ik een opdracht heb ingeleverd en weer thuis kom schrik ik dan ook altijd van de rotzooi…

2. Mijn wasmand
Meestal draag ik slobbertruien en joggingsbroeken tijdens het studeren, dus mijn wasmand zit vol met al mijn lelijke kleding nadat ik weer klaar ben met mijn deadlines. Ik vergeet in die periode ook weleens een wasje te draaien, dus de wasmand loopt soms ook wel een klein beetje over…

3. Wie is dat?!?!
Wanneer ik gewoon thuis ben kijk ik ook wat minder vaak in de spiegel. Mijn haar borstel ik ’s ochtends even snel en dan doe ik het in een simpele staart. Lekker makkelijk tijdens het studeren. Ik vergeet soms wel dat ik ook goed voor mezelf moet zorgen… Goed eten, sporten** en douchen lukt allemaal nog wel, maar mijn haar en gezicht hebben het meestal iets moeilijker…
** Dat sporten is wel een ding hoor, dat is eigenlijk nog een beetje nieuw voor mij.

4. Mijn to-dolijst 
Wanneer ik een eindopdracht moet inleveren schuif ik veel andere dingen die ik eigenlijk ook moet doen zo veel mogelijk nog even vooruit. Mijn to-dolijst is dan meestal ook erg lang wanneer ik een opdracht heb ingeleverd. Rekeningen betalen, mails beantwoorden, afspraken plannen en…

5. Wanneer kan ik mijn vrienden weer zien
…vergeten vrienden weer aandacht geven… Mijn sociale contacten kan ik erg goed verwaarlozen in mijn tentamenperiode. Dat klinkt als iets wat de meeste studenten doen, maar er is één probleem met mijn tentamenperiode. Die van mij, of eigenlijk van alle Leidse studenten, duurt super lang. Waar de meeste mensen in mijn omgeving de hele kerstvakantie vrij hebben, moet ik in die periode eigenlijk gewoon aan mijn opdrachten werken… Sorry lieve vriendjes en vriendinnetjes. Ik heb bijna weer tijd voor jullie! 

Herken jij je in deze punten? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie