Vol plezier

5x waarom reizen met het openbaar vervoer wel leuk is

Voor onze studie en stage reizen William en ik regelmatig met het openbaar vervoer. Tijdens het reizen met de trein, bus of tram hoor je regelmatig mensen klagen over de vertraging, de overvolle treinen of de slechte service. Op veel van deze momenten is het inderdaad heel vervelend dat er zoveel mensen in een te kleine trein zitten die ook nog eens tien minuten te laat komt, maar er zijn ook genoeg momenten dat reizen met het openbaar vervoer wél leuk is. Wij hebben er voor jullie een aantal op een rijtje gezet, zodat jullie de volgende keer ook kunnen genieten van een ritje met de trein. 

1. Grappige gesprekken

Mensen kunnen het echt over de grappigste dingen hebben in de trein. Stiekem kan ik best wel genieten van die gesprekken. Zeker na een lange dag studeren.

2. Kinderen

Kinderen in de trein zijn nog leuker dan de volwassenen die grappige gesprekken voeren. Ze hebben altijd wel iets leuks te melden. Zo was er een keer een jongetje dat vond dat je de stiltecoupé zeker meegemaakt moest hebben en zijn er altijd kinderen die naar buiten willen kijken en alles aanwijzen. Het maakt het reizen meteen een stuk minder saai wanneer er een paar kinderen bij je in de coupé zitten

3. De conducteurs

Nee, niet omdat het van die knappe mannen zijn. Wel om hun humor, de grappige gesprekken die ze voeren en de manier waarop ze reageren. Zo was er laats een conducteur die een man met een verstandelijke beperking die een halte verder moest dan zijn begeleider en daardoor heel nerveus werd gerust ging stellen en hem vertelde waar hij de trein uit moest. Die conducteur had echt heel veel geduld met die man en dat vond ik echt super lief om te horen.
Deze conducteur is trouwens ook echt een baas. Helaas heb ik hem nog nooit live meegemaakt in de trein.

4. Lezen

Wanneer je met de auto of de fiets gaat is er geen tijd om te lezen en in de trein (of eventueel de bus als je niet misselijk wordt) kan je heerlijk lezen. In de jaren dat ik naar Leiden moet reizen heb ik al heel wat boeken gelezen. Op die manier red ik het bijna altijd wel om de boeken uit te hebben voor de colleges die ik volg. Lezen in de trein gaat bij mij namelijk echt als een trein!

5. Je hoeft alleen maar op tijd uit te stappen

Ideaal na een lange dag. Je kan gewoon even je ogen sluiten, want de trein/bus/metro/tram rijdt toch wel. Ik vind het heel fijn om af en toe even mijn ogen dicht te doen wanneer ik een drukke dag heb gehad. Even bijtanken voor ik weer verder moet met de volgende deadline of afspraak.

Wat vind jij van rijden met het openbaar vervoer? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie