Leuke dingen

Book lovers opgelet: overweeg eens een abonnement bij de bibliotheek

Voor mijn poging om een maand zonder afval te leven ging ik op zoek naar blogs met tips en leuke alternatieven. Eén van de blogs die ik vond was de blog “Emma + John“, een blog die erg de moeite waard is wanneer je wat minder afval wil produceren. Op de blog zijn al een heleboel tips te vinden en één van die tips is het nemen van een abonnement bij de bibliotheek. Deze tip klinkt misschien niet heel logisch voor een boekenliefhebber zoals ik, maar het tegendeel bleek waar te zijn! 

Voor mijn studie Nederlands heb ik regelmatig boeken nodig. Normaal kocht ik deze best vaak, maar eigenlijk is dat best zonde van mijn geld. De meeste boeken kocht ik dan ook tweedehands, omdat dat goedkoper was. Toch was ook dat nog niet ideaal, omdat ik de boeken vaak maar één keer lees en lang niet altijd helemaal uitgelezen krijg. De boeken lees ik ook lang niet altijd met plezier, dus ik zal ze niet snel nog een keer lezen. Er staan dus best wel wat boeken in mijn kast die ik, wanneer mijn studie is afgerond, waarschijnlijk snel zal verkopen of doneren aan de kringloop. Niet heel praktisch, dus. De oplossing: een abonnement bij de bibliotheek, dus. Hoewel ik twijfelde of het voor mij zou werken, omdat ik een eerder abonnement had opgezegd doordat ik er niets mee deed. Toen ik jarig was besloot ik een abonnement te vragen voor mijn verjaardag én van die beslissing heb ik nog altijd geen spijt en wel om de volgende redenen.

Je hoeft boeken niet meer te kopen
Zoals ik al zei: voor mijn studie heb ik veel boeken nodig en die kan ik nu bij de bibliotheek lenen. In sommige gevallen moet ik een boek uit een andere bibliotheek laten komen voor €3, maar dat is nog altijd goedkoper dan het boek kopen. Zelfs tweedehands boeken zijn vaak nog duurder, doordat de verzendkosten vaak al meer dan drie euro zijn.

Informatieve boeken
Soms weet ik gewoon niet of ik een bepaald boek wil kopen en dat is zeker het geval bij informatieve boeken. Daar wil ik vaak maar een klein deel van lezen, dus dan kan ik die informatie op die manier heel eenvoudig vinden. Nu kan ik de boeken lenen, lezen en wanneer ik bedenk dat ik ze toch nog héél erg graag wil hebben kan ik ze altijd nog kopen.

Boeken waar je over twijfelt 
Sommige boeken koop je niet, omdat je niet weet of je het wat zal vinden. Nu kan ik ze lenen bij de bieb en toch uitproberen. Bevalt het boek dan toch niet, dan kan het gewoon weer terug naar de bieb. Makkelijk, toch?!

Het is goedkoper dan kopen 
Een abonnement bij de bibliotheek is niet goedkoop, maar altijd nog veel goedkoper dan al die boeken kopen. Je moet trouwens wel meerdere boeken lenen, anders is dat ene boek dat je leent toch wel erg goedkoop.
Ik kan nu al zeggen dat mijn abonnement helemaal terugverdient is. Met dank aan mijn scriptie.

E-books en luisterboeken
Toen ik een abonnement nam wist ik niet dat je ook een aantal boeken kan luisteren en dat je ook ebooks kan lenen. Ideaal! Beide heb ik nog niet heel veel gebruikt, maar ik vind het een leuk bijkomend voordeel!

Hou jij ook zo van lezen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie