Vol avontuur

Afgestudeerd wat nu?

Na 30 weken stage lopen en scriptie schrijven, mocht ik eindelijk mijn bachelor diploma in ontvangst nemen. Als ik terugkijk op mijn studententijd heb ik mij best vermaakt als student. Ondanks dat studeren niet mijn ding was, heb ik de afgelopen jaar veel bijgeleerd en veel leuke mensen mogen ontmoeten. Maar wat nu? En wat ik ga vooral missen van mijn studententijd.

Onderzoeksverslag schrijven? Nee, gelukkig hoef ik dat niet meer te doen. Wat een hel is dat, iets wat mij veel bloed zweet en tranen heeft gekost. Gelukkig mag ik nu meer tijd besteden aan mooie designs maken en klanten gelukkig maken met hun opdrachten. Geen huiswerk meer ’s avonds of boeken doorspitten voor een tentamen. Je zou zeggen dat ik een hoop tijd overhoud en weer series kan kijken of kan gamen. De afgelopen paar maanden ben ik met 1 serie (Narcos) begonnen maar ben nog niet verder gekomen dan aflevering 3. Als freelancer bij een reclamestudio en zelfstandig ondernemer ben ik bijna elke avond nog te druk om niet aan langdurige filmsessies toe te komen.

Wat ik wel mis is mijn studenten ov-chipkaart. Wat een topding was dat. Inchecken en uitchecken zonder dat er geld van je rekening afging. Ik heb trouwens wel een tip voor wanneer je bent afgestudeerd. Je kan namelijk een gratis daluren abonnement van de NS krijgen. Zo kan je met 40% reizen in de daluren.

Nu ik 3 maanden aan het werk ben als freelancer, verlang ik nog niet terug naar mijn studententijd. Ik hoop tussen het werken door de komende tijd gezellige verhalen te schrijven en kennis te delen van de mooie dingen die ik tegenkom.

Kortom, geniet nog even van je studentenov als je die nog hebt. Maak er mooie reizen mee. Een weekendje Eindhoven of Nijmegen is zeker aan te raden. En voor de werkende onder ons die s’avonds geen huiswerk meer hebben, voor welke serie moet ik tijd vrij maken?

Wat vonden jullie van afstuderen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie