Vol avontuur

Alleen dingen ondernemen

Het was vandaag heet, maar dan ook echt heel erg heet in mijn huisje. De zon staat de hele dag op mijn raam en ik smolt hier langzaam weg vanmiddag. Rond een uur of twee besloot ik dat het niet meer ging. Ik moest even naar buiten. Er was alleen één probleem. Ik had geen vrienden in de buurt om mee te gaan chillen… Daarom besloot ik dat ik maar helemaal alleen op pad zou gaan. 

Er zijn genoeg dingen die je alleen kan doen. Zo ging ik vanmorgen nog in m’n uppie hardlopen en ik zag niemand die dat gek leek te vinden. Wanneer ik ga shoppen neem ik eigenlijk ook bijna nooit iemand mee,  omdat er dan niemand is die me te langzaam, snel of besluiteloos vindt. Ik kan dan zelf bepalen wat ik wil passen en zelf beslissen of ik me er goed bij voel.

Toch zijn er genoeg dingen die je misschien niet zo snel alleen zou doen. Op een terrasje zitten is één van die dingen. Toch besloot ik vanmiddag richting de stad te gaan om een lekkere smoothie te drinken en ondertussen mijn Bijbelstudie voor volgende week donderdag voor te bereiden. Ik ga namelijk komende week op  kamp en moet op donderdagavond de avondsluiting houden.

Maar goed, dat was niet mijn punt. Ik ging dus alleen op een terrasje zitten. Voor veel mensen is dit vast niets bijzonders, maar ik doe dat normaal dus echt niet zo snel. Net als alleen naar de bioscoop gaan of iets leuks doen. Ik weet niet waarom, want het is soms gewoon erg fijn om even alleen ergens naartoe te gaan. Gewoon even lekker alleen rondlopen en niemand die bepaalt wat je moet doen.

Voel je, je dan niet eenzaam?

Toen ik vanmiddag alleen op het terrasje zat voelde ik me totaal niet alleen. Ik zat er niet samen met iemand anders, maar ik voelde me totaal niet eenzaam. Het was echt fijn om even in een niet vertrouwde omgeving te zijn en daar aan de slag te gaan. Ik genoot van een heerlijke smoothie met ananas en kokos en daar had ik niemand anders bij nodig. Niks geks, toch?

Misschien moeten we gewoon wat vaker alleen op pad gaan én elkaar wat minder gek aankijken wanneer we iemand alleen zien lopen. Ik had de smaak in ieder geval te pakkenen ben na het eten nog een rondje gaan lopen.

Ga jij weleens alleen op pad? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie