Sport, Vol plezier

Avondje groundhoppen aan de dijk #2

Afgelopen vrijdagavond stond  er weer een avondje groundhoppen op de agenda. Eigenlijk niet echt op de agenda, groundhopavondjes worden meestal drie uur van te voren bedacht en zo was het ook afgelopen vrijdag. Na drie jaar een seizoenskaart te hebben gehad bij Ajax bekijk ik nu met vrienden de andere mooie stadions die Nederland heeft te bieden. Met ze drieën vertrokken we uit Zegveld om naar Volendam te gaan. Een klein uurtje rijden naar het dorp van Schilder, Smit en Keizer.  

Zo gingen wij afgelopen vrijdagavond naar FC Volendam, de koploper in de Jupiler League. Aangekomen in Volendam parkeerden we onze auto onderaan de dijk middenin een woonwijk. Vanaf daar liepen we naar het aan de dijk gelegen KRAS Stadion dat plek biedt aan 7.384 bezoekers. We kochten kaartjes voor op de Pé Mühren-tribune waar ook het fanatieke deel van de Volendam supporters stond. Het was een gezellig vak waar op zijn tijd een clubsong voorbij kwam, begeleid doormiddel van een grote trom en een irritante station toeter. Tijdens het zingen van het clublied stak iemand een fakkel aan.

2015-10-23 19.58.10

Na tien minuten speeltijd klonk er plotseling een winkelbel, alsof er omgeroepen ging worden voor een extra kassa. Er werd alleen niet omgeroepen voor een extra kassa, maar één van de seizoenskaarthouders werd door de lokale slager getrakteerd op een slagersbon. Een grappige manier om je bedrijf te promoten. In de veertiende minuut klonk een daverend applaus voor Johan Cruijff waarbij afgelopen week longkanker werd geconstateerd. Een mooie manier om een voetballegende een hart onder de riem te steken.
De wedstrijd zelf viel een beetje tegen voor een ploeg die als koploper tegen de nummer negen van de competitie moest spelen. Zo zorgde het commentaar van een geïrriteerde opa voor ons ervoor dat we in ieder geval weer genoeg gelachen hebben. Ook tijdens de rust hebben we ons prima vermaakt, omdat het bier dit keer veel sneller werd gehaald dan de vorige keer. Dit kwam vooral door de snelle oma’s achter de tap. Daarnaast werden er in de rust penalty’s genomen door een aantal jonge supporters, Deze voetballertjes waren door het dolle heen na het nemen de penalty’s. Nadat ze de penalty hadden genomen (en natuurlijk hadden gescoord), schoven ze op hun knieën over het veld.

De avond eindigde niet heel positief voor FC Volendam dat met 2-0 verloor van FC Emmen. Volendam creëerde weinig kansen en liet weinig passie zien. Jammer genoeg hebben we deze wedstrijd niet de fantastische goaltune van FC Volendam gehoord. De 85e minuut leverde wel een mooi moment op, want toen werd er een cadeaubon voor een lokaal restaurant uitgedeeld aan de man of the match.
Na deze niet al te spannende wedstrijd besloten we dat het leuk was om nog even de dijk op te gaan. Een gezellige haven met veel kroegjes, restaurants en fotowinkels. Als laatste sloten we de avond traditioneel af met een bezoekje aan ons favoriete restaurant.

Zou jij een keertje willen groundhoppen? 

2015-10-23 22.14.56

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Jaco Kastelein 26 oktober 2015 at 11:05

  De wedstrijd mocht dan wel onaantrekkelijk zijn. De sfeer was weer fraai. Snel weer een volgend bezoek afleggen! Het was ook goed om even cultuur te snuiven door over de Volendamse dijk te lopen. 😉

  • Reply William 26 oktober 2015 at 11:19

   Zeker weer een fraai avondje groudhoppen. In de maand November maar weer een groundhop avontuur plannen (drie uur van te voren).

 • Reply Waarom wij samen gingen bloggen - 30 oktober 2015 at 07:23

  […] meer inspiratie en kan je ook over veel meer dingen schrijven. Zo vind William voetbal erg leuk en schrijft hij hier nu ook af en toe over en kan hij zijn creativiteit kwijt in de downloads die we maken. […]

 • Reactie