Sport

Avondje Velsen Groundhoppen #4

Gisteravond was het tijd voor het eerste groundhopavondje van het nieuwe jaar. Bij het lezen van de titel vroegen jullie je misschien wel af welke topclub er in Velsen te vinden is. Dat kan ik erg goed begrijpen. Ik had zelf ook niet gedacht dat ik daar een voetbalclub kon vinden. Toch blijkt die er wel te zitten, namelijk Telstar een club uit Jupiler League. De club die in 1963 gefuseerd is uit de rivalen VSV uit Velserbroek en IJ.V.V. Stormvogels uit IJmuiden. Benieuwd wat wij deze avond beleefd hebben klik dan verder.

Gisteravond vertrokken we rond half zeven uit Zegveld om naar Velsen-zuid te gaan. Iets later dan gepland, want de kaartjes konden op één of andere manier niet geprint worden. We besloten om de transactienummers maar op te schrijven en langs de stadionskassa te gaan om daar onze kaartjes op te halen. Bij de kassa bleek dat de kaartjes altijd daar afgehaald moesten worden, dus dat probleem was toen ook weer opgelost.

De wedstrijd van gisteravond was tegen Jong Ajax. Het was een drukke avond waarbij de twee tribune’s helemaal vol zaten. Al in de eerste helft kwam Telstar met 2-0 voor te staan. Dit hadden wij van te voren helemaal niet verwacht, omdat Jong Ajax een aantal spelers had die ook al bij het eerste hebben meegedaan. Het was erg gezellig op de tribune. Na elk doelpunt werd de Jodeljump gezongen. Ook werd er na elk doelpunt een emmer opgehangen als scorebord.

Voordat de tweede helft begon aten we in de rust een broodje bal. Een echte groundhoptraditie. Het broodje kochten we in een houten hutje en smaakte weer erg goed. Hebben jullie ook een traditie tijdens het voetbal kijken?

De tweede helft was spannender dan de eerste helft. Al snel werd het 3-0 voor Telstar, maar Jong Ajax kwam al snel terug en het werd zelfs 3-2. De vreugde van Ajax bleek van korte duur, want niet veel later scoorde Telstar en stond het 4-2. De wedstrijd werd hierdoor in het slot gegooid. Wanneer Telstar scoorde zongen we niet alleen, maar konden we ook genieten van een oude man die erg veel passie voor zijn club heeft. Zelfs Man Bijt Hond heeft hem hierover een keer bezocht. Het filmpje hieronder zegt hierover al genoeg.

Kortom, een gezellige club waar je als bezoeker kan genieten van een goede sfeer en voetbalnostalgie kan beleven.

Wat heb jij dit weekend gedaan? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Tips voor de echte voetbalfanaat. - 28 mei 2016 at 19:16

    […] lezers van de blog. Of is dit een vooroordeel, ik ben benieuwd of er ook vrouwen zijn die mijn voetbalblogs in detail lezen. Laat het hieronder even weten. Vandaag wil ik jullie een aantal tips geven om nog […]

  • Reactie