Leuke dingen

Boeken die ik nog wil lezen #1

Er zijn nog heel, heel, heel veel boeken die ik wil lezen. Allereerst zijn er natuurlijk een heleboel literaire werken die ik graag nog een keertje wil lezen. Toch is dat niet het enige. Er zijn namelijk ook genoeg informatieve boeken die ik graag zou willen lezen. Vandaag deel ik een aantal van die titels met jullie. 

Toen ik in het lijstje met boeken die ik heel graag nog een keer wil lezen ging kijken, kwam ik tot de conclusie dat de informatieve boeken grotendeels in twee categorieën op te delen zijn: christelijke boeken en boeken die gericht zijn op het milieu, eerlijke kleding en groene cosmetica, kortom: de groene categorie. Voor mij hangen beide samen, maar ik denk  dat er een heleboel mensen zijn voor wie de eerste categorie niet heel interessant is. Daarom zal ik ze vandaag in twee groepen opdelen. Zo kan iedereen zijn favorieten uitzoeken.

Christelijk

Duizendmaal dank – Ann Voskamp

Dit boek staat al een hele tijd op mijn lijstje. Het is een boek waarin de schrijfster beschrijft hoe ze leert om in haar dagelijks leven de kleine dingen kan zien waar ze dankbaar voor mag zijn. Haar leven gaat lang niet altijd over rozen, maar ze blijft vertrouwen op God en alles wat hij geeft. Het lijkt me echt een ontzettend inspirerend boek dat me kan leren hoe ik dankbaar mag zijn voor de dingen die God me geeft.

Het boek kost €16.95 en is hier te koop.

Eva – W. Paul Young

Dit boek hoort eigenlijk niet helemaal in deze post thuis, omdat het een roman is. Toch wil ik het boek hier wel delen, omdat ik ontzettend ben geraakt door een eerder boek van deze auteur, namelijk De uitnodiging. De flaptekst van dit boek spreekt me weer aan en daarom ben ik gewoon ontzettend benieuwd. Ik hoop dat dit boek me net als het vorige boek van Young weer iets laat zien van God en Zijn liefde.

Bol.com zegt het volgende over het boek:

Wanneer een zeecontainer aanspoelt op een eiland tussen onze wereld en de volgende, vindt John de Verzamelaar daarin een jonge vrouw – zwaargewond, bevroren, ternauwernood in leven. Met hulp van Genezers en Weters ziet hij toe op haar herstel. Hij ontdekt dat de genetische code van het meisje haar verbindt met elk bekend menselijk ras. Ze is een meisje uit de profetieën, maar niemand weet precies wat haar redding betekent. Niemand, behalve Eva, de moeder aller levenden, die haar ‘dochter’ noemt en haar uitnodigt om de waarheid te ontdekken over haar eigen geschiedenis en die van ons allemaal.

Young raakte miljoenen mensen met De uitnodiging. In Eva verkent hij op gedurfde wijze het scheppingsverhaal en opent hij een verfrissend debat over de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen binnen de context van onze ontstaansgeschiedenis. Hij helpt ons om elkaar te zien zoals de Schepper ons ziet: volmaakt, uniek en niet gevangen in door cultuur bepaalde regels en begrenzingen.

Het boek kost €19.99 en is hier te koop.

Stiltedagboek – Mirjam van der Vegt

Dit dagboek wil ik eigenlijk al jaren. Toch twijfel ik elk jaar weer. Ik weet gewoon niet zo goed of het wat voor me is of niet. Iemand ervaring? Ik ben erg benieuwd! Het lijkt me namelijk erg tof om elke dag een momentje echt de stilte op te zoeken. Zeker met mijn nieuwe opleiding en mijn nieuwe baan…

Het boek kost €22.90 en is hier te koop.

Groen

De tweede categorie is, zoals ik in de inleiding al zei, wat breder en daardoor zijn er ook genoeg boeken in deze categorie te noemen die ik graag nog een keer wil lezen. Vandaag deel ik er drie met jullie.

Niets verspillen doe je zo – Stéphanie Araud-Laporte

Ik ben veel met het milieu, verspilling en uitbuiting bezig. Voor mij hangen al deze dingen samen, omdat we wanneer we meer consumeren ook meer mensen daarmee uitbuiten (in de meeste gevallen). Tegelijkertijd wil ik mijn comfortabele leven niet zomaar opgeven. Dit boek bevat praktische tips om groener te leven. Op die manier hoop ik mijn voetafdruk te verkleinen en toch te kunnen genieten van een comfortabel leven.

Het boek kost €22.50 en is hier te koop.

No more dirty looks – Siobhan O’Connor

Ik ben helemaal geen meisje-meisje en ik hou me nauwelijks bezig met make-up, maar toch wil ik dit boek lezen. Ik gebruik tenslotte wel shampoo, conditioner, douchegel en zo af en toe ook een beetje mascara. Het liefst smeer ik daarbij geen dingen op mijn gezicht die in mijn bloedbaan komen en daar schadelijk zijn. Op dit moment zoek ik de informatie die ik daarvoor nodig heb online op, maar dit boek lijkt me het ideale naslagwerk.

Het boek kost €12.99 en is hier te koop.

Dieren eten –  Jonathan Safran Foer

Dit boek is voor mij een lastige. Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met vlees. Aan de ene kant ben ik er gek op, maar tegelijkertijd weet ik hoe slecht het is voor het milieu. Of ik ooit helemaal vegetariër zal worden weet ik niet, maar ik eet inmiddels al wel veel minder vlees. Ik hoop dat dit boek me verder kan helpen bij het nemen van eventuele andere beslissingen met betrekking tot het eten van vlees…

Het boek kost €12.50 en is hier te koop.

 

Tijdens het schrijven van deze post kwam ik tot de conclusie dat er nog genoeg kookboeken zijn waar ik erg benieuwd naar ben. Die komen in een volgende post.

Welke boeken wil jij nog lezen?

De tekst bevat weer allemaal linkjes naar bol.com. Als je dan besluit één van deze boeken te kopen verdienen wij er ook weer een klein beetje mee. Zo kunnen we deze blog weer betalen.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie