Volbracht

Buy Nothing New maand #2

De buy nothing new maand is inmiddels twee weken bezig, wat betekent dat ik al twee weken niets nieuws heb gekocht. Het leek mij daarom tijd voor een update. Heb je de vorige keer gemist? Kijk dan snel hier.

Eigenlijk gaat het best wel makkelijk tot nu toe. Ik heb nog niets gehad wat ik eigenlijk direct nodig had, dus dat maakt het veel makkelijker. Ik hoefde tot nu toe helemaal nog niet na te denken over hoe ik de dingen die ik nodig had ging kopen, want ik had dus nog niks nodig. Ik moet wel zeggen dat ik de dag voordat de maand begon wel nog even snel naar de winkel ben gegaan om wat laatste dingen te kopen, het is dus niet helemaal waar dat ik tot nu toe niets nodig heb gehad.

Mijn alternatieven

1. Ruilen. Voor de maand begon had ik al wel haakjes voor mijn douchegordijn gekocht, die bleken niet te passen, maar gelukkig kon ik de met mijn moeder ruilen. De haakjes die ik nu heb zijn wel wat oud, dus daar moet ik nog even wat op bedenken! Ik ga jullie mijn oplossing snel laten zien, want ik heb jullie nog een laatste update van mijn huisje beloofd. Ik ben het nog niet vergeten hoor!

2. Tweedehands kopen. Er zijn kringloopwinkels genoeg en heel veel dingen hoef je niet perse nieuw te kopen, dus een kringloop is een ideale oplossing. Het vinden van de ideale aankoop gaat iets minder simpel dan wanneer je iets nieuw koopt, maar ik vind het meestal nog leuker wanneer ik die perfecte aankoop uiteindelijk toch wel vind. Zelf ben ik vooral fan van tweedehands boeken, die vertellen vaak zo’n mooi verhaal. Het liefst heb ik ze met persoonlijke aantekeningen, maar die zijn wel erg lastig te vinden.
Met tweedehands kleding heb ik nog weinig ervaring, maar United Wardrobe is volgens mij best een goede optie, naast natuurlijk Marktplaats en de plaatstelijke kringloop. Enthousiast geworden? Op Team Confetti staat een mooie post over hoe je jouw perfecte kringloopaankoop kan vinden! Je kan deze post hier vinden. Laat je me weten wat je allemaal voor mooie dingen hebt gevonden?

3. Lenen. Ik heb hier totaal nog geen ervaring mee, maar ik wil het graag een keer proberen. Spullen lenen, gewoon van iemand in de buurt. Een kruiwagen wanneer ik mijn tuintje wil opknappen (oké, ik heb geen tuin), een boormachine wanneer ik een schilderij wil ophangen of een grote koffer voor mijn verre vakantie. Via Peerby kan je een oproep doen om spullen te lenen van mensen uit de buurt. Ik ben ontzettend benieuwd. Is er iemand die ervaring heeft met Peerby, ik ben benieuwd!

Komende weken zal ik verder gaan op zoek naar manieren om niks nieuws te kopen. Ik hoop dat ik van deze maand voldoende leer om dit alles ook vol te houden na deze vier weken. Ik doe het namelijk niet alleen om mezelf uit te dagen, maar vooral om te leren leven met zo min mogelijk nieuwe dingen. Hoe minder ik koop, hoe minder ik het milieu belast.

Sorry dat er geen eigen foto bij staat, ik wilde er wel eentje maken, maar ik was weer lekker chaotisch bezig en toen was het te laat. Volgende keer ga ik proberen wel een foto’s te maken!

Heb jij nog een leuke tip voor me?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie