Vol smaak

Recepten van vroeger #1, Chocoladevla van mijn moeder

We kennen ze denk ik bijna allemaal wel: recepten van vroeger die je moeder of oma maakte waar we dol op zijn. Het kan echt van alles zijn appeltaart, een stamppot die alleen lekker is wanneer je oma die maakt of een heerlijke pudding. Vanaf nu willen wij een aantal van onze favoriete recepten van vroeger zijn. Sommige zullen heel bekend zijn en andere zijn misschien helemaal nieuw voor jullie. Kijk snel verder voor het eerste recept!  

Dat ik gek ben op chocolade is geen geheim, maar misschien ben ik nog wel gekker op de chocoladevla van mijn moeder. Ik heb haar om haar recept gevraagd en vandaag zal ik het met jullie delen. Gegarandeerd genieten! Mijn moeder maakt haar toetjes best vaak zelf, omdat we thuis melk genoeg hebben (mijn ouders hebben een boerderij). Wanneer we een keer geen pap meer in huis hebben, maakt mijn moeder het vaak zelf. Als ik dan ook nog eens thuis eet, mag ik best vaak kiezen wat voor toetje ik wil. De chocoladevla is dan zeker één van mijn favorieten.

Afgelopen maandag was ik bij mijn ouders en vroeg ik natuurlijk om dit recept (we hadden deze nieuwe rubriek afgelopen weekend bedacht). Wat blijkt? Het recept is echt heel eenvoudig en volgens mij kan iedereen dit maken. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, een steelpan en een (houten) lepel. Hier komt het recept!

Nodig (voor 4 personen): 

– 1 liter melk
– 60 gram custard (de dikte zit dan tussen vla en pudding in)
– 65 gram suiker
– Een ruime theelepel cacaopoeder

Zo maak je de vla: 

Meng de suiker, custard en cacao met een klein beetje melk in een bakje en breng ondertussen de melk aan de kook.
Wanneer de melk kookt voeg je het custardmengsel al roerend toe aan de melk. Blijf ook nadat je het mengsel hebt toegevoegd goed roeren en ga hierbij ook een beetje over de bodem om aanbakken te voorkomen.
Blijf roeren totdat de vla dik begint te worden en haal deze dan van het vuur.

Je kan de vla nu direct serveren, maar mijn moeder maakt deze meestal voordat we gaan eten. De vla is dan een beetje afgekoeld wanneer we aan het toetje beginnen.

Wat is jouw favoriete recept van vroeger? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie