Sport

De kenmerken van een mooi weer voetballer

Iedereen kent ze wel van die spelers die aan het begin van het seizoen, als het zonnetje schijnt, de pannen van het dak spelen. In de loop van het seizoen, wanneer het koud begint te worden, houden ze echter veel liever de reservebank warm. Zelf ben ik misschien ook wel zo’n speler. Vandaag deel ik met jullie een paar kenmerken zodat je deze spelers kan herkennen. 

 1. Weer
  Het weer is één van de belangrijkste kenmerken van de mooi weer voetballer. Schijnt de zon en kan je lekker in je korte broek en met opgestroopte mouwen op het veld strijden, dan ben je aanwezig. Wanneer de zon wat minder aanwezig is en er af en toe een regeldruppel uit de lucht dreigt te vallen haak je al snel af. Daarom bekijk je voordat je naar de voetbal gaat deze weerpagina.
 2. Vies worden
  Niet vies willen worden is volgend een typisch kenmerk van een mooi weer voetballer. Modderige velden zijn niet voor jou gemaakt. Jij houdt liever van korte droge grasmat of een kunstgrasveld. Al die viezigheid kost jou tenslotte veel te veel moeite achteraf. Voetbalschoenen moeten namelijk schoon zijn…
 3. Trainen
  Aan het begin van het seizoen ben je van de partij. In de loop van het seizoen als het weer wat kouder begint te worden en de lange broek uit de kast moet worden gehaald, wordt je aanwezigheid echter steeds lager. Je Playstation of Xbox is dan weer je nieuwe trainingsvriend. Je droomt tijdens het spel van de mooie solo’s die je met het mooie weer weer gaat maken.
 4. Teletekst
  De meeste voetballers zouden teletekst gelijk linken aan 818: de pagina met eredivisie uitslagen. De echte mooi weer voetballer kijkt alleen naar een hele andere pagina: 603. Op deze pagina vermeldt de KNVB namelijk welke regio’s niet kunnen voetballen, omdat de velden ondergesneeuwd zijn of te nat zijn om te spelen.
 5. Liever te dik in de kist
  Na te veel Fifa te hebben gespeeld ben je stukje dikker geworden…  Bij een potje Fifa hoort tenslotte ook een lekkere snack en die kan een echte mooi weer voetballer wel waarderen. Daarom mag deze fantastische zomerhit niet ontbreken in deze blog.

  https://www.youtube.com/watch?v=eg8YHJmmLfc

Ben jij ook een mooi weer voetballer?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Kimberley 16 juli 2016 at 20:49

  Haha, gelukkig was ik dit nooit! Wij voetbalden elke maandag en donderdag, weer of geen weer. Soms werd het door de club stopgezet (onweer, hagel) en dan was het janken. Beetje die Unox reclame (is het Unox, met dat bakkie soep?) met dat meisje dat thuis komt bij haar vader: Verloren? Afgelast. Dat idee.

  • Reply William 16 juli 2016 at 23:05

   Hoi Kimberly,

   Die reclame past zeker bij mijn blog 🙂 Vroeger vond ik het ook altijd jammer, maar tegenwoordig moet ik mij helaas verontschuldigen als mooi weer voetballer. Volgend seizoen gelukkig weer nieuwe kansen om meer trainingsuren te maken.

  Reactie