Uitdagingen

Heb je al een doel behaald?

Het is inmiddels al een hele tijd geleden dat ik iets heb geschreven over de doelen die ik probeer te behalen en daarom leek het me leuk om er vandaag een kleine update over te geven. Het is niet zo dat ik al heel veel doelen heb behaald, maar er zijn wel een aantal doelen waar ik wat leuks over kan vertellen. Een overzicht van de doelen vind je hier en als je wil weten hoe het nu met een aantal van de doelen gaat, dan moet je verder lezen. 

Behaald

Het eerste doel waar ik iets over wil schrijven is doel 45: “mijn bed een maand lang elke dag opmaken. Dit doel heb ik bedacht toen ik nog in Rotterdam woonde en een echt bed had. Tegenwoordig heb ik een slaapbank en die hoef ik natuurlijk niet dagelijks op te maken nadat ik wakker ben geworden. Ik ruim mijn bedje tegenwoordig iedere dag op. Wanneer ik ga slapen pak ik mijn topmatras en beddengoed om mijn bed op te maken. ’s Ochtends gaat mijn beddengoed weer in het opbergvak in mijn bank en rol ik mijn matras weer op. Ik heb dit doel dus gehaald, maar niet helemaal zoals ik eerder had bedacht.

Een ander doel dat ik een beetje anders heb behaald dan gepland is nummer 84.  Hiervoor moest ik “mijn winterjas nieuwe knopen geven en de zakken repareren zodat die nog een jaar gedragen kan worden.”. Ik heb mijn winterjas de afgelopen winter nog gedragen, maar ik heb de tijd niet genomen om alles te repareren. Inmiddels is de jas in een kledingcontainer verdwenen, want die was na drie winters toch wel erg dun geworden. Voor komende winter ga ik dus op zoek naar een nieuwe winterjas. Ik hoop dat ik die ook weer heel wat jaartjes mag dragen.

Doelen waar ik mee bezig ben

Een doel waar ik weinig meer aan kan doen, maar wat ik in verband met mijn nieuwe opleiding, wel echt moet behalen is doel 32: “afstuderen”. Afgelopen jaar heb ik in Leiden de master Neerlandistiek gevolgd. Die heb ik inmiddels op één vak na afgerond. De nota die ik voor het vak moest schrijven heb ik inmiddels ingeleverd. Op dit moment zit ik dus nagelbijtend te wachten op mijn cijfer. Wanneer ik meer weet over dit alles horen jullie meer van me.

Dit is een puntje waarvan je misschien zou verwachten dat ik daar weinig moeite mee zou hebben. Het gaat namelijk over mijn 41e doel, “50 boeken lezen”. Dat is alleen helemaal niet zo. Op dit moment heb ik 31 boeken helemaal uitgelezen sinds ik ben begonnen met deze doelen. Ik denk dat dit vooral komt doordat ik voor mijn studie soms erg veel moet lezen, waardoor ik boeken niet helemaal tot het einde lees. Daarnaast is het ook zo dat ik door al het secundaire leeswerk van mijn studie vaak ’s avonds geen zin meer had om te lezen. Gelukkig heb ik afgelopen week weer herontdekt hoe leuk ik lezen vind, dus ik denk dat dit doel in de komende periode snel zal vorderen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer doelen waar ik mee bezig ben of die ik heb gehaald, maar dit vond ik weer voldoende voor de update van vandaag.

Over welk doel willen jullie meer horen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie