Leuke dingen

Een boek? 5 redenen waarom je meer boeken moet lezen

Ik zou je zo graag overtuigen om meer boeken te lezen. Het lezen van een boek is tenslotte ontzettend fijn, het brengt je in een andere wereld en laat je zoveel nieuwe avonturen beleven. Tegelijkertijd weet ik er genoeg mensen zijn die niet van lezen houden. Vandaag geef ik jullie een aantal redenen om meer boeken te lezen! Eén ding kan ik je alvast vertellen: het is fantastisch! 

 1. Boeken vertellen je nieuwe verhalen.
  Boeken kunnen zoveel mooie, ontroerende en spannende verhalen vertellen. Verhalen die je zonder de boeken nog niet kende. Ze nemen je mee naar een nieuwe wereld of ze laten je een nieuw onderdeel van onze wereld zien.
 2. Ze laten je avonturen beleven die je zelf nooit zou beleven.
  Boeken laten je niet alleen een nieuwe wereld zien, maar je kan de hele wereld over ‘reizen’ in een boek. Zo beleef je heel veel mooie en nieuwe avonturen.
 3. Ze laten je nadenken over de realiteit.
  De boeken laten je iets zien van onze wereld/samenleving wat je misschien nog niet kent of ze wijzen je op bijvoorbeeld onrecht in deze wereld.
 4. Je kan er iets van leren.
  Sommige boeken leren je ook gewoon een heleboel nieuwe dingen.
 5. Tot slot: een boek zorgt voor ontspanning.
  Een boek lezen is leuk, haalt je gedachten weg van je dagelijks leven, laat je lachen of juist huilen. Kortom, lezen is gewoon ontzettend fijn!

Het filmpje aan het einde van deze post geeft je nog 25 redenen om meer boeken te lezen.

Waarom lees jij boeken? 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie