Vol smaak

Een eenvoudig toetje

Vandaag heb ik voor jullie een lekker toetje. Waarschijnlijk kennen de meeste van jullie het wel, maar ik vind het toch leuk om het vandaag met jullie te delen. Eigenlijk vooral omdat ik wil vertellen over mijn extreem vervroegde verjaardagscadeau, een nieuwe oven. Mijn moeder was weer veel te lief voor me, zoals zo vaak. Maar goed, daar wilde ik het dus niet over hebben vandaag. Ik wilde dus een lekker toetje met jullie delen. Ideaal om te maken wanneer je alleen bent. 

Toen ik het woord toetje intypte vroeg ik me eigenlijk af of dat woord wel zo gebruikelijk is. Zeggen er niet veel meer mensen nagerecht of dessert? Laat je het me even weten?!

Ik heb dus een nieuwe oven. Mijn oude, een tweedehands oventje dat bij een vriendin van mijn moeder vandaan kwam, had het na drie jaar in mijn studentenhuis niet echt meer in zich om een broodje bruin te bakken of om een aardappel gaar te krijgen. Toen ik ging verhuizen kreeg mijn oven dan ook een enkele reis naar de afvalverwerking van Rotterdam. Het was dus echt tijd voor een nieuwe oven, want ik ben gek op ovenschotels. Vorige week kreeg ik een nieuwe oven en die hebben William en ik het afgelopen weekend getest.
Uitkomst van de test: goedgekeurd. De oven warmt snel op en werkt gewoon zoals ik wil. De magnetron en de grill heb ik trouwens nog niet geprobeerd, maar dat zal niemand verbazen… Ik ben niet zo’n fan van magnetrons, vraag me niet waarom. 

Terug naar het toetje. Vandaag maakte ik apple crumble, gewoon omdat ik nog een appel had liggen die al een paar dagen in mijn tas had gezeten… Gelukkig veranderde dat niets aan de smaak van het eindresultaat, daarom hier mijn receptje, met wat tips.

Voor dit heerlijke toetje heb je het volgende nodig (1 persoon):

 • 1 appel
 • 25 gram bloem
 • 13 gram suiker (en een schep voor over de appel)
 • Kaneel
 • 13 gram boter
 • Een kleine kom die in de oven kan.

Zo maak je het toetje: 

Schil de appel en snij deze in kleine blokjes. Doe de appel vervolgens met een flinke snuf kaneel (naar smaak) en een schep suiker in de kom. Roer even door het mengsel.

Meng de overige ingrediënten(bloem, boter en suiker) door elkaar, je krijgt nu een korrelig deeg.

Giet het deeg over de appel.

Zet het geheel 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

Ik had dus geen kleine kom die in de oven kon, dus mijn crumble maakte ik in een brownieblik. Hierdoor ziet het er iets minder mooi uit, maar het was wel erg lekker!

Iemand tips voor het maken van mooiere foto's van eten? Het was echt veel lekkerder dan de foto doet geloven...

Iemand tips voor het maken van mooiere foto’s van eten? Het was echt veel lekkerder dan de foto doet geloven…

Maak jij weleens apple crumble? 

Ja, weer een linkje naar bol.com. Op deze manier hopen we een klein beetje geld te verdienen om onze blog te betalen.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Christel 16 november 2015 at 10:08

  Apple Crumble! Werd hij bruin deze keer 😉 haha

  • Reply Andrea 16 november 2015 at 11:00

   Haha, deze keer wel. 🙂

  Reactie