Sport, Vol plezier

Een avondje in Eindhoven de gekste #groundhoppen #5

Toen ik keek welk nummer dit groundhopavontuur naar Eindhoven moest krijgen kwam ik erachter dat mijn laatste avondje groundhoppen meer dan een jaar geleden was. Nu denken jullie misschien, huh heeft William een jaar geen stadion van binnen gezien. Gelukkig is dit niet het geval. Ik ben de laatste maanden namelijk alleen bij Ajax geweest. Twee maanden geleden was PSV het volgende hoofdstuk van mijn groundhop avontuur. Benieuwd wat ik van PSV stadion vind? Lees dan snel verder!

Twee maanden geleden was het dan zo ver.  Een bezoekje aan het stadion dat al een lange tijdje op mijn lijstje stond. Kaartjes voor deze wedstrijd in Eindhoven waren zo geregeld, omdat een vriend van mij, met wie ik groundhop, een PSV-clubkaart heeft. Na een rit van vijf kwartier kwamen we net te laat aan in Eindhoven. Na een kort sprintje door de regen kwamen we bij minuut twee binnen. We waren gelukkig dus niet heel veel te laat.

De wedstrijd

We hadden kaartjes voor vak ZZ een jongerenvak. Een prima plek op de tweede rang op een hoek in het stadion. PSV speelde die avond tegen Roda en die ploeg kwam alleen om te verdedigen wat de wedstrijd voor een neutrale supporter niet te goede kwam. De eerste helft kwam PSV makkelijk op 2-0 voorsprong en in de tweede liep PSV uit naar 4-0. Een gemakkelijke avond voor de Eindhovenaren.

De sfeer

De sfeer in het stadion viel mij een beetje tegen, dit had misschien met de tegenstander te maken of met de carnavalskater (het was tenslotte net carnaval geweest). We konden daardoor wel rustig voetbal kijken en genieten van een Bavaria. PSV is tenslotte het enige stadion in de Eredivisie waar je Bavaria kan drinken. Een nadeel wel was dat je muntjes moest kopen om drinken en hapjes te kopen, maar daardoor ging het wel extra snel bij de bar.

Kortom, ga naar PSV als ze tegen een subtopper spelen en haal je broodje bal buiten het stadion want die verkopen ze binnen niet 😉

Ben jij ooit in het PSV-stadion geweest?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie