Leuke dingen

Favoriet verjaardagscadeau: een workshop handlettering

Afgelopen weekend kreeg ik van William mijn verjaardagscadeau. Ik kon eigenlijk niet echt iets bedenke dat ik wilde hebben, maar samen iets leuks gaan doen is altijd goed. Toen William zag dat ik net als vorig jaar het goede voornemen had om te leren handletteren was de keuze snel gemaakt. Mijn verjaardagscadeau ging mij helpen met mijn goede voornemen.

Handletteren is helemaal hip en voor deze ene keer wil ik graag meedoen met de rage. Begrijp me niet verkeerd, want het is niet om hip te kunnen doen. Ik vind handlettering al tijden ontzettend tof en ik wil zelf ook gewoon aan de slag kunnen. Tijd voor een workshop, dus!

De handlettering workshop van afgelopen zaterdag

We volgende de workshop bij Maak in Rotterdam. Toen we aankwamen werden we direct enthousiast ontvangen door de vrouw die de workshop ging geven. We mochten vervolgens een plekje kiezen aan de tafel waar we de materialen voor de workshop al zagen liggen.

Voor de workshop begon kregen we een kopje thee (of koffie) en een taartje naar keuze. Toen het eindelijk twee uur was, was het tijd om te beginnen. We begonnen met de basis: begin met hoofdletters, zodat je een goede verdeling hebt. Vanuit dat punt gingen we verder met het verdikken van letters, het toevoegen van een schreef en het schoolschrift. Aan het einde van de workshop maakte we onze eerste composities. We schreven woorden in een cirkel en we maakten een banner in een vierkant. Genoeg dus om mee aan de slag te gaan!

Maar je kan toch gewoon op YouTube kijken?

Daar heb je helemaal gelijk in, maar een workshop is zeker de moeite waard. De belangrijkste reden voor mij was dat ik me meestal enorm stoor aan de hoofdzakelijk Amerikaanse YouTubers die hun werk tonen. Ze gaan langzaam, zijn onduidelijk en/of ze hebben een irritante stem. Meestal ben ik al afgehaakt voordat de eerste pennenstreep is gezet. Kortom, ik was de filmpjes al snel zat.

Tijd voor een workshop, dus. Na twee uur was ik direct enthousiast. De workshop ging snel, de opdrachten werden duidelijk uitgelegd en we gingen stap voor stap aan de slag met de basiselementen van handlettering. Ik raad een soortgelijke workshop dan ook zeker aan!

De workshop kostte €40 per persoon, duurde twee uur en werd gegeven door Mirjam de Boer. Het was zeker de moeite waard en jullie gaan zeker nog toffe, gehandletterde werkjes van mij zien. Ik heb ga deze week zeker verder met het maken van leuke composities.

O, mocht je ooit in Rotterdam zijn, ga dan zeker ook eens bij Maak kijken, want deze creatieve koffiebar is sowieso een bezoekje waard.

Wat vind jij van handletteren? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie