Sport, Vol plezier

Kampspellen #1

In deze nieuwe serie gaan we op zoek naar nieuwe kampspellen, maar vertellen we ook onze favoriete kampspellen die wij de laatste paar jaren hebben gedaan tijdens de kampen die we hebben geleid. Het is elk jaar een gepuzzel om weer nieuwe toffe spellen te vinden en zo ook dit jaar is Andrea weer druk bezig met het zoeken van nieuwe spellen. In deze blog ga ik jullie mijn top 3 buitenspellen vertellen. Benieuwd lees dan snel verder.

  1. Kwalleballen

    Één van mijn favoriete buitenspellen op kamp was altijd kwalleballen. Een spel waar jongens mannen worden. Kwalleballen lijkt op rugby, maar dan zonder regels. De bedoeling van het spel is om de jute zak gevuld met grond/zand ondergedompeld in water in de speciekuip van de tegenpartij te krijgen. Dit spel is ideaal voor eindspel van een zeskamp.

  2. Levend stratego

    Bij de meeste van jullie denk wel bekend maar mocht zeker niet ontbreken in mijn lijstje. Rond een uur of één ’s nachts naar het bos gaan en dan proberen zoveel mogelijk kaartjes te bemachtigen. Verbied wel de zaklampen, want dit maakt het een stuk spannender. Hierbij een link naar de speelkaarten.

  3. Zeskamp

    Geen geslaagd kamp zonder zeskamp, al zeg ik het zelf. Voor zeskamp kan je lekker creatief los gaan met je eigen bedachte spellen met behulp van beperkte materialen. Zo kan je bijvoorbeeld met een boomstam uit het bos, boomstam werpen, wie komt het verste na tien keer gooien of boomstam tillen wie rent het meeste rondjes met de zware boomstam. Met alleen een meegenomen ballen kan al snel volleybal, voetbal of trefbal worden gespeeld. Om een zeskamp tot een echt succes te maken heb je plastic bekertjes nodig en water. Zo kan je hindernisbaan maken en de deelnemers met bekertje water in de mond zo snel mogelijk en met zo min mogelijk water verspilling een parcours laten afleggen. Kortom, met weinig materiaal en voorbereiding een geweldige middag.

Wat is jouw favoriete kampspel?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie