Hortensia Eiland
Vol avontuur

Over hoe wij een dag als figurant in een film beleefden

“Nog één keer”, “iets langzamer”, “iets natuurlijker bewegen” en “praat met elkaar”. Toen wij een maand geleden gingen filmen voor Hortensia Eiland een Bed en Breakfast in het dorp waar ik, William, woon. Andrea en ik mochten figureren in deze film en vandaag vertel ik iets over onze ervaringen, want het maken van het filmpje ging niet zomaar.

Op de vroege ochtend vertrokken we op de fiets naar Hortensia Eiland om de eerste film shots op te gaan nemen. We hadden een drukke dag voor de boeg, omdat we veel locaties hadden waar we wilden gaan filmen. Na een kort overleg over de planning en het script begonnen we met de eerste shots. In de eerste shots filmde we de eigenaresse die de benodigdheden voor het ontbijt moest verzamelen om die bij ons te kunnen bezorgen. Wij konden dus alvast een beetje afkijken, zodat we vervolgens wisten hoe snel de bewegingen moesten en wat er van ons werd verwacht.
Het weer was de dag dat we gingen filmen helaas niet erg mooi, maar gelukkig brak de zon door toen we het ontbijt gingen filmen. Al snel bleek dat het best wel lastig is om normaal te bewegen wanneer de camera draait. Het verliep gelukkig best spoepel, misschien hadden we toch een beetje talent. Na het filmen van het ontbijt filmden we de bed en breakfast van buiten. De hortensia’s waren nog in bloei en het zonlicht kwam mooi door de bomen.
Voor de derde scene moesten we om 1 uur in de Meije zijn om de boot naar Nieuwkoop te nemen, maar voordat we die kant op gingen, gingen we eerst nog filmen bij de zwemsteiger aan de Nieuwkoopse plassen. Hier filmden we een aantal gezellige en romantische shots.
De volgende scene gingen we dus opnemen in de Meije, waar we het Zonneveer, een boot op zonne-energie, namen. Deze boot vaart door de rietvelden van de Nieuwkoopse plassen, een prachtig gebied om doorheen te varen. Mocht je een keer in de buurt zijn, dan is deze boottocht zeker een aanrader!
Eenmaal in Nieuwkoop aan gekomen stond de auto weer klaar, zodat we snel weer in konden stappen, het was inmiddels namelijk begonnen met regenen.
Weer terug aangekomen bij Hortensia Eiland genoten we even van de warmte en lekkere broodjes kroket. Het was namelijk nog best fris die dag, waardoor het af en toe een hele verkleedpartij werd tussen de verschillende shots door. Na het eten filmde we de bed en breakfast van binnen, omdat we moesten wachten tot het weer droog zou worden. Toen het (bijna) was gestopt met regenen, gingen we naar Oudewater om daar ook een aantal shots op te nemen van de stad. Tussen de buien door genoten we van een ijsje om een zomers gevoel te creëren. De laatste locatie die we aandeden was de Haeck een natuurgebied dichtbij het Hortensia Eiland.

Het filmen van de kippen was misschien wel een van de grappigste momenten van de dag, ze liepen ontzettend braaf achter hun baasje aan en pikten ontzettend enthousiast in de grond toen ze hun eten kregen!

Kortom, we hadden een volle, maar gezellige dag! Het eindresultaat kan je hieronder vinden.

Heb jij weleens mogen figureren? Zou je het weleens willen proberen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Monique | WritingMonique 3 oktober 2015 at 12:16

    Wat gaaf. Ik heb een keer mogen figureren in Spangas, en weet ook nog dat ik het zo spannend en leuk vond.

    • Reply Andrea 4 oktober 2015 at 12:25

      Wat tof! Kon je jezelf daarna ook terugvinden toen het werd uitgezonden?

    Reactie