Vol plezier

Fijne kerst allemaal!

De afgelopen weken hebben we jullie helemaal platgegooid met allemaal leuke dingen voor kerst. We zijn alleen nog één ding vergeten, namelijk de reden waarom wij kerst vieren. Bij ons is kerst namelijk meer dan alleen maar veel eten en gezelligheid bij de kerstboom. Vandaag is het kerst, dus een mooi moment om daar iets over te delen én natuurlijk om jullie een fijne kerst te wensen! 

William en ik vieren kerst namelijk ook (of beter: vooral) om te vieren dat Jezus is geboren. Wij geloven dat Jezus de zoon van God is en dat hij, op Goede Vrijdag, voor ons is gestorven en weer is opgestaan (dat vieren we met Pasen). Door Jezus is God mens geworden. Hij heeft op aarde geleefd en kent onze emoties. Toen hij werd geboren kregen de herders in het veld als eerste te horen dat hij geboren was. Lucas heeft dat voor ons opgeschreven er staat:

8 Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door het stralende licht van de Heer, zodat ze hevig schrokken. 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen: 11 vandaag is in de stad van David jullie redder geboren. Hij is de messias, de Heer. 12 Dit zal voor jullie het teken zijn: jullie zullen een pasgeboren kind vinden dat in een doek gewikkeld in een voederbak ligt.’ 13 En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat God prees met de woorden:

14 ‘Eer aan God in de hoogste hemel en vrede op aarde voor alle mensen die hij liefheeft.’

Lucas 2:8-14

Dit is dus waarom wij kerst vieren. Op kerstavond en eerste kerstdag gaan we naar de kerk. Verder vieren we het kerstfeest samen met onze familie en gaan we lekker eten, want dat zijn ook de mooie dingen van kerst. Het is ook het moment om samen met familie te zijn.

Wat gaan jullie deze kerst doen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply Anne 25 december 2015 at 10:32

  Informatief! Ik wist niet dat God de engel was.

  Zelf ben ik steeds meer bezig met de essentie van kerst, want wat vier je als atheïst eigenlijk op 25 en 26 december? En waarom al dat eten en alle kadootjes?

  • Reply William 25 december 2015 at 11:21

   Hey Anne,

   In dit stukje staat dat God een engel stuurde om het nieuws aan de herders te vertellen. De engel was hier de boodschapper van God.
   Inderdaad een lastige vraag. Ga je wel kerst vieren? Waar dat eten vandaan komt weet ik eigenlijk ook niet. Ik denk dat kerst ook een feest is voor iedereen. Een stukje vrede op aarde, daar hoort samen eten ook bij (en gezellig spelletjes doen natuurlijk ook).

  Reactie