Vol smaak

Flammkuchen met spekjes en uien

Jawohl, onze eerste blog in de categorie vol smaak. Een week geleden waren Andrea en ik een weekendje naar Duitsland. Het zusje van Andrea was op stage op een boerderij in het dorpje Westerkappeln en wij gingen gezellig op bezoek. Op zondag bezochten we het stadje Tecklenburg, een toeristische stadje met oude huisjes en een poppenmuseum (dat we maar niet hebben bezocht). Na wat rond te hebben gelopen kwamen we op een gezellig pleintje en besloten daar te gaan lunchen. Volgens het zusje van Andrea moesten we flammkuchen proberen.

Flammkuchen

Flammkuchen mit Speck & Zwiebeln

Dit Duitse gerecht is het beste te omschrijven als een witte pizza met crème fraîche, spekjes, ui of ander beleg. Onze keuze voor de lunch was snel gemaakt en het bleek een keuze te zijn waar we geen spijt van kregen. Afgelopen zondag hebben we weer genoten van deze Duitse lekkernij, deze keer maakten we het gerecht zelf.Via deze website vonden we een gemakkelijk en heerlijk recept om zelf flammkuchen te maken.

Onze tips:

* Rol de deeg goed dun uit over het bakpapier
* Voeg kaas, paprika en/of tomaat toe.
* Bak de spekjes en ui vooraf

flammkuchen

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply We zijn er weer - 18 september 2015 at 20:45

    […] eerste gingen we naar Duitsland, waar we Flammküchen aten en naar een accordeonorkest luisterden. We gingen naar Duitsland, omdat mijn zusje daar haar […]

  • Reactie