Leuke dingen, Vol plezier

Fortenfair – Gezellige zonnige fair

Afgelopen zondagmiddag waren we op de Fortenfair, De Hippie Chic Markt in Culemborg. Een gezellige markt met hipster en fairtrade spulletjes. Ben je benieuwd wat voor leuke dingen wij die zondagmiddag tegenkwamen? Lees dan snel verder.

Andrea en ik zijn gek op marktjes en kringloopwinkels, omdat we altijd wel op zoek zijn vintage spulletjes voor ons huisje. Een paar weken geleden werd ik door een nicht van mij uitgenodigd op Facebook voor de Fortenfair. Toen Andrea de pagina zag was ze direct enthousiast. Er waren namelijk genoeg vintage kraampjes. We gingen er dus vol enthousiasme naar toe en we werden zeker niet teleurgesteld.

De fair zelf

Na warme autorit kwamen we op de prachtige locatie ‘werken aan het spoel‘ aan waar de fortenfair gehouden werd. Op een terrein langs de lek met bunkers en een amfitheater stonden ongeveer 40 kraampjes met allerlei creatieve/vintage spullen en lekkere drink en etenswaren, maar ook de gezelligheid van troubadours. Na wat rondgelopen te hebben langs alle kramen kregen we trek en besloten we wat te gaan lunchen. Het kiezen van de lunch was geen gemakkelijke keuze. Ze hadden namelijk zoveel lekkere opties, ik besloot voor de vette hap (broodje oma’s gehaktbal met ui en pindasaus) te gaan en Andrea koos voor de vegetarische pastasalade met geitenkaas en dit bleken ook geen slechte keuzes te zijn. Deze versnapering besloten we op de eten in het amfitheater waar een djembé gezelschap speelde.

Naast dat we lekker rondgelopen te hebben langs de leuke kraampjes en gechillt de hebben in de zon hebben we natuurlijk ook iets gekocht. Zo kocht Andrea een zakje lupinebonen. Lupinebonen zijn vleesvervangers dus te vergelijken met kikkererwten. Zelf ben ik niet zo fan van kikkererwten burgers, maar de paté die we mochten proeven scoorde een voldoende. Benieuwd wat je nog meer van lupinebonen kan maken? Kijk dan op de website www.powerpeul.nl. Zelf ben ik wel benieuwd naar de lupinebroodjes, hierover dus later in een andere blog meer.

Verder kwamen we nog heel veel leuke inspirerende producten tegen zoals bijvoorbeeld Ecabike een vakantieorganisatie waar je een elektrische bakfiets kan huren met een gehele campinguitrusting. Zeker als je van fietsen en kamperen houdt is dit een ideale combinatie.

Volgend jaar zullen we het evenement delen zodat jullie ook kunnen genieten van deze leuke en gezellige fair.

Welke markt of fair moeten wij zeker gaan bezoeken?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie