Uitdagingen

Genieten van het moment

Afgelopen vrijdag ging ik samen met een vriendin naar Coldplay! JAAAAAAA, WOEHOE! DAT WAS TOF! Maar goed, over hoe tof dat was wilde ik het niet hebben. Dat leek me eigenlijk wel gewoon duidelijk. Er is namelijk iets anders waar ik het vandaag over wil hebben. Iets dat me tijdens het concert opviel, maar me eigenlijk ook al wel eerder was opgevallen: mensen zijn zo bezig met delen hoe leuk het is dat ze niet meer lijken te genieten van het moment… En dat is zonde.  

Er is tenslotte zoveel waar we van kunnen genieten. Het mooie weer, het toffe concert van Coldplay en de gezellige momenten met vrienden. Toch lijkt het voor mij alsof we bezig zijn met het delen van die momenten waardoor we niet meer genieten.

Een voorbeeld: afgelopen vrijdag stond er tijdens het concert een vrouw voor ons die bijna elk nummer heeft gefilmd. Dat ze alles graag wilde filmen is voor mij geen probleem. Wat mij zo opviel is dat ze elk filmpje direct deelde via WhatsApp. Tijdens het concert was ze volgens mij vooral bezig met het delen van de filmpjes en het sturen van berichtjes. Of ze ook echt genoot van de muziek en de toffe sfeer. Ik heb geen idee.

Natuurlijk niet! Van mij mag je best nog filmpjes (of foto’s) maken. Ik snap namelijk best dat je één van je favoriete nummer wil vastleggen. Wat mij zo stoort is dat mensen veel meer bezig lijken te zijn met het bedenken van de beste post voor hun social-media-account dan met het echt genieten van het moment. Alles moet worden vastgelegd, zodat we de wereld kunnen laten zien hoe leuk alles wel niet is.

Wat stel je dan voor?

Ik geef toe dat ik zelf ook niet helemaal onschuldig ben. Toch lijkt het me een goed idee om onze Facebookpagina wat vaker te laten en geen Instagrampost te plannen. Laten we gewoon vaker echt te genieten van ons broodje. Zonder er eerst een foto van te maken. Laten we onze soep wat vaker heet eten en direct gaan genieten van dat toffe concert. Dat is toch veel leuker? Dan kunnen we direct meer gaan genieten van het moment!

En maak vooral een foto op het moment dat je daar wel heel erg veel zin in hebt. De leuke momenten vastleggen blijft natuurlijk de moeite waard!

Maak jij overal foto’s van? 

Bron foto: de vriendin met wie ik naar Coldplay was. (Ja, de foto is gemaakt voor het concert begon)

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie