Vol plezier

Gezelschapsspellen #1

Herkennen jullie dat, dat je zin hebt om een spelletje te doen, maar geen zin hebt om een lang gezelschapsspel te spelen? Monopoly en Kolonisten van Catan zijn erg leuk, maar beide spellen duren erg lang en het tempo van de rondes gaat ook steeds lager liggen. In deze serie over gezelschapsspellen willen we jullie kennis laten maken met leuke gezellige alternatieven die wat korter duren. Vandaag de eerste twee in de serie, twee van mijn, William, persoonlijke favorieten.

Er komen dus nog meer posts over gezelschapsspellen, dus als je een leuk spel kent, deel het dan met ons. Wie weet zie je jouw favoriete spel dan nog een keer terug hier op de blog.

Boonanza

Dit spel is sinds afgelopen weekend één van mijn nieuwe favorieten gezelschapsspellen. In dit strategische kaartspel ruil en verbouw je bonen om zo groot mogelijk oogst te behalen. Om dit spel te winnen moet je soms wel wat sluw zijn om je tegenstander toch meer bonen af te troggelen. Het gaat niet alleen om geluk, maar ook om goed onderhandelen. Een gezellig spel om samen met het gezin of vriendengroep te doen. Hieronder een uitgebreidere uitleg van het spel Boonanza.

 

Take 5

Take 5 is een heel ander spel dan Boonanza, maar ook erg leuk (en het duurt niet lang). Bij dit spel krijg je tien kaarten die je moet aanleggen aan één van de vijf rijen kaarten die er ligt. De tactiek is om je kaarten weg te spelen zonder de zesde kaart in een rij aan te moeten leggen, want dan moet je de vijf voorgaande kaarten pakken. Wie aan het eind de minste punten heeft wint. Een lekker snel spel waarin geluk, bluf en slim tellen centraal staan.

Speel jij ook weleens een spel? En wat voor spel dan? En wat is je favoriete gezelschapsspel?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie