Sport

hardlopen met een dummy #3 – moeilijkheden

Mijn laatste hardloopupdate is eigenlijk veel te lang geleden. De laatste keer dat ik ging hardlopen was dat ook… Tot afgelopen dinsdag. Ik trok eindelijk de stoute schoenen weer aan en ging op pad. 

Het was zwaar. Heel zwaar. Na ruim twee maanden op de bank was dat eigenlijk ook niet heel gek. De laatste keer dat ik had hardgelopen had ik het al zwaar. Door de stress was mijn ademhaling niet ideaal en ik had toen last van mijn benen. Beide problemen zijn inmiddels (bijna helemaal) verdwenen en daarom wilde ik weer gaan hardlopen voordat ik begin aan mijn nieuwe opleiding.

Komende weken hoop ik het hardlopen weer helemaal op te gaan pakken, zodat ik naast mijn studie en werk ook nog een sport heb. Het lijkt me fijn om weer vijf kilometer te kunnen lopen. Dat lukt me namelijk niet meer op dit moment. Wanneer ik dat weer kan heb ik een mooie afstand die ik tijdens drukke weken toch nog kan lopen. Althans, dat hoop ik.

Waarom stopte je twee maanden geleden met lopen?

Nadat ik de vijf kilometer had gehaald verloor ik mijn motivatie een klein beetje. Toch bleef ik wel hardlopen, totdat er privé een aantal dingen gebeurde. Dit kostte me uiteindelijk bijna twee weken. In die weken had ik weinig tijd om aan mijn afstuderen te werken. Toch wilde ik de deadlines niet uitstellen en daardoor ging al mijn tijd in het afstuderen zitten. Hardlopen verloor mijn aandacht.

Toen ik er weer tijd voor had, kreeg ik de griep. Vervolgens kwam mijn motivatie niet terug. Uiteindelijk duurde het nog tot afgelopen dinsdag om mijn motivatie terug te vinden. Ik hoop nu vooral dat ik de motivatie vast kan houden. Ik heb er in ieder geval weer heel veel zin in!

Herken jij dit? En heb je nog tips voor me om mijn motivatie vast te houden?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie