Sport

Hardlopen met een dummy #1

Vandaag de tweede nieuwe rubriek van deze week, namelijk een hardlooprubriek. Ik ben namelijk eind december begonnen met hardlopen en het leek me eigenlijk wel leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. Vandaag mijn eerste update en als het goed is gaan er nog veel meer volgen. Ik ga het hardlopen in ieder geval steeds leuker vinden! 

Het afgelopen jaar volgde ik in eerste instantie vier vakken (voor 35 studiepunten), maar dat bleek al snel te veel te zijn. Gelukkig kon ik één vak laten vallen en gewoon nominaal blijven studeren. De drukte rondom mijn studie leverde me wel genoeg stress op. Het werd dus tijd om te gaan sporten, zodat ik mijn stress een beetje los zou kunnen laten. Ik besloot te gaan hardlopen, omdat ik hardloopschoenen in de kast had liggen en ik het moment waarop ik ga rennen zelf kan kiezen. Het was niet mijn eerste poging om vijf kilometer aan één stuk te kunnen lopen. Eerdere pogingen om te gaan hardlopen waren altijd van korte duur. Ik besloot dat het deze keer anders moest, ik zou met Evy gaan trainen.

hardlopen2

Eén van de eerste trainingen.

Voor je nu denkt dat ik samen met iemand ben gaan lopen moet ik je even zeggen dat ik met “Evy” een door Evy Gruyaert ingesproken training bedoel. Ik had nog een oude serie van dertig lessen op mijn laptop bestaan van één van mijn vorige pogingen en besloot daar mee aan de slag te gaan. Elke les bestaat uit de trainingsduur aan muziek en aanwijzingen van Evy. Ze vertelt je wanneer je moet lopen of wandelen en geeft je ook tips voor het hardlopen. Zo zegt ze dat je rechtop moet lopen met ontspannen schouders, goede schoenen moet hebben en dat je het beste niet met een volle maag kan rennen. Misschien zijn het vrij bekende tips, maar het is toch wel fijn om te lopen met iemand die af en toe tegen je praat.

Ik begon in december en zonder conditie met training twee, omdat de eerste training het niet wilde doen op mijn telefoon en ging enthousiast aan de slag. De eerste training veel me mee, maar de volgende dag had ik toch best wel spierpijn. Tijdens de volgende trainingen heb ik het soms best wel zwaar gehad, maar ik merkte ook vrij snel dat het steeds beter ging. Dat betekent niet dat er alleen maar sprake is van een stijgende lijn, maar ik merk gewoon dat het steeds soepeler gaat. Afgelopen maandag (toen ik deze blog schreef) liep ik twee keer elf minuten en één keer acht minuten hard met tussendoor steeds één minuut wandelen. In totaal liep ik iets meer dan vijf kilometer in die tijd, daar was ik natuurlijk erg blij mee.

hardlopen1

Afgelopen maandag

De komende tijd ga ik door met trainen, want mijn uiteindelijke doel is tien kilometer kunnen lopen. Ik hou jullie op de hoogte!

Hou jij van hardlopen? 

Bron afbeelding: marcovdz

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

3 Reacties

 • Reply Esther 19 februari 2016 at 17:45

  Lekker bezig!

 • Reply Hardlopen met Evy 4 maart 2016 at 09:14

  Hi Andrea,
  Wist je dat er nu ook een Hardlopen met Evy app bestaat die je afstand en snelheid opmeet bij elke training? Ontdek de gratis app in de App Store!

 • Reply Hardlopen met een dummie #2 - muziek - 23 maart 2016 at 07:04

  […] zou krijgen om zes kilometer hard te lopen. Inmiddels zijn mijn trainingen met Evy waar je de vorige keer over kon lezen afgelopen. Tijd om op zoek te gaan naar nieuwe muziek, dus. Vandaag deel ik mijn […]

 • Reactie