Vol plezier

Heb jij al gestemd?

Het einde van het jaar komt steeds dichterbij. Sinterklaas is inmiddels in Nederland en de eerste kerstbomen zijn al gesignaleerd. Dit alles kan maar één ding betekenen. Het is weer bijna tijd voor de Top2000, dé lijst met de 2000 beste platen ooit gemaakt, en het leuke van deze lijst is dat de luisteraars van radio2 mogen bepalen wat er in die lijst staat. Om dat te bepalen moet er natuurlijk wel gestemd worden en daar is het deze week weer tijd voor. Andrea en ik delen vandaag een paar van onze toppers. Luister je mee? 

Favorieten van William

Dit nummer doet mij altijd terugdenken aan de mooie tentfeestjes die ik heb meegemaakt in de afgelopen jaren. Gewoon een lekkertje nummertje om op los te gaan. Ogen dicht en even terugdenken aan die mooie feestjes.

André Hazes mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Ondanks dat deze geweldige volkszanger al ruim tien jaar dood is, is hij nog regelmatig te horen en zeker ook niet weg te denken uit de Nederlandse kroeg. Ik denk ook niet dat hij ooit zal verdwijnen uit die kroegen… Zeg nou zelf, deze gouwe ouwe hoort toch gewoon thuis in de Top2000?!

Favorieten van Andrea

Oooow! Wat vind ik dit lastig. Er zijn zoveel mooie nummers gemaakt, maar ik vind ze lang niet allemaal goed genoeg voor de Top2000. Voor dit jaar ben ik dan ook nog niet helemaal uit mijn lijstje. Dit nummer van Eric Clapton staat er in ieder geval elk jaar in bij mij. Dit nummer is niet zomaar een mooi nummer, maar is voor mij ook een nummer met veel herinneringen. Genoeg voor mij om dit nummer een plek te gunnen in de Top2000

Een tweede nummer kiezen vond ik eigenlijk nog veel lastiger. Er is geen nummer waar ik direct aan moest denken en ik wil ook niet zomaar het eerste nummer kiezen dat ik tegenkom. Het is namelijk niet zomaar een lijst met mooie nummers, maar de de 2000 beste nummers. Dat maakt dat ik de lat toch wel iets hoger leg voor het stemmen op de Top2000.  Ik ben zelf even gaan zoeken in de lijst van vorig jaar, waar ik deze vond. Ik denk toch dat de herinneringen het winnen bij mij en niet mijn voorgaande redenaties…

Maar hoe zorg ik nou dat mijn favoriete nummers in de Top2000 komen?

Je favoriete nummer zomaar in de Top2000 krijgen, dat lukt je natuurlijk niet zomaar, maar je kan namelijk wel iets doen. Stemmen. Je kan hier je stem uitbrengen en wie weet komt jouw favoriete nummer dan wel in de Top2000. Luisteren naar de Top2000 is natuurlijk ook een feest, dat kan tussen kerst en oud en nieuw en is zeker een aanrader. Wij gaan zeker weer luisteren!

Op wie ga jij nog stemmen komende week? (Je kan nog stemmen tot vrijdag)

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Kim 23 november 2015 at 09:36

    Toevallig hoorde ik dit net op de radio! Ik heb nog geen idee of ik überhaupt ga stemmen. Vind het vaak wel goed zo en zap gewoon lekker door als er muziek op komt dat ik niet aankan haha.

    • Reply Andrea 23 november 2015 at 09:56

      Haha, ik vind het inderdaad ook fijne radio. (op die paar verschrikkelijke nummers na, haha)

    Reactie