Vol plezier

Hotspots in Gouda #1

Nu ik in Gouda woon probeer ik zo veel mogelijk leuke hotspots in Gouda te vinden. Afgelopen week ben ik hard op zoek gegaan om vandaag voor het eerst een aantal leuke tips voor Gouda met jullie te delen. Je kan er niet alleen lekker lunchen, maar er zijn ook genoeg leuke winkeltjes te vinden. De komende tijd zal ik daarom nog meer hotspots uit Gouda delen. Vandaag heb ik er alvast vier. Kijk mee! 

Juuls
Voor nu is dit echt één van mijn meest favoriete plekken in Gouda. Juuls is een lunchcafé dat “wordt gerund door mensen met een verstandelijke of psychische beperking. Zij hebben hier een volwaardige werkplek en zijn er erg trots op u te mogen bedienen. U kunt bij ons genieten van een heerlijk kopje koffie, huisgemaakte lunchgerechten en smakelijke borrelhapjes. Dit alles wordt klaargemaakt en geserveerd door onze medewerkers*”.
Het café is er centraal in Gouda te vinden, namelijk aan de Markt. In de zomer is er ook een terras, maar ik heb er tot nu toe twee keer binnen gezeten. De eerste keer ging ik er koffie drinken en een taartje eten en vorige week heb ik er heerlijk geluncht. De bediening is erg enthousiast en doet hun werk erg goed. Je bestelling plaats je op een briefje en door een lampje bij je tafel aan te zetten laat je aan de bediening zien dat je iets wil bestellen. Wanneer je een keer in Gouda bent moet je er zeker een keer gaan kijken. Als je wil lunchen moet je trouwens wel op tijd daar zijn of reserveren, want volgens mij zit het er bijna altijd vol.

*Bron: Lunchcafé Juuls

Gevonden voorwerpen
Deze winkel heeft helaas geen website, dus je zal me op mijn woord moeten geloven. De winkel is namelijk echt het bezoeken waard. Er staan namelijk allemaal industriële meubels, cactussen en andere leuke vintage spullen. De winkel is te vinden aan de Korte Tiendeweg.
Afgelopen vrijdag kon ik de winkel eindelijk bezoeken. De winkel bezoeken stond namelijk al een hele tijd op mijn lijstje, maar ik liep er steeds op het verkeerde moment langs. Gelukkig is het me nu dan toch gelukt. William en ik vonden het allebei erg leuk om in de winkel te kijken. Ze hadden mooie tafels staan en leuke xs-cactussen. Als je in de buurt bent moet je zeker even gaan kijken!

Kruim 
Deze tip is misschien iets minder logisch, want hiervoor moet je namelijk naar de bibliotheek. Niet direct de plek om te gaan lunchen, zou je denken. Toch kan je in Gouda erg leuk lunchen bij Kruim. Afgelopen vrijdag ging ik er met William lunchen, omdat ik eerder die week al bij Juuls had geluncht met een vriendin. Het leuke van Kruim is dat je er naast de kinderboeken zit (afhankelijk van waar je zit) en er heerlijk zelfgebakken desembrood krijgt. Ze hebben een ruime kaart met lekkere broodjes, veel soorten koffie en zelfs hamburgers. Afgelopen vrijdag zat het er helemaal vol wat voor een gezellige sfeer zorgde. De lunch was er erg lekker en ik denk dat ik er zeker nog wel een keer ga zitten om te studeren met een goede kop koffie.

Deze stond er ook bij Kruim!

Deze stond er ook bij Kruim!

De Goudse spellenwinkel 
Per toeval vond ik laatst deze winkel vol spelletjes. Ik ben gek op spelletjes en weet vaak niet waar ik ze kan kopen. In deze winkel kan je volgens mij elk denkbaar spelletje vinden en de verkoper kan je er ook nog uitleg bij geven. De winkel is klein en staat ook echt helemaal vol met spelletjes, maar dat geeft de winkel ook wel een eigen sfeer. Toen ik er afgelopen vrijdag was kwam zelfs de kat van de eigenaar even beneden kijken. Kortom, een leuke winkel die zeker het bezoeken waard is. De volgende keer dat ik een spelletje koop ga ik er zeker kijken!
Nog een leuk feitje over de winkel: toen ik er afgelopen woensdag met een vriendin was hoorden we de eigenaar zeggen dat de winkel pas vijftien maanden bestaat. Dat maakt het natuurlijk extra leuk.

Wat vind jij een leuke Goudse hotspot? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie