Sport

Kampspellen #2

Wanneer jullie dit lezen ben ik in Duitsland een tienerkamp aan het leiden. Het is inmiddels de achtste keer dat ik op kamp ga met deze organisatie. Als tiener ging ik vier keer mee als deelnemer en dit is de vierde keer dat ik een kamp aan het leiden ben. Aangezien ik nu op kamp ben leek het me een mooi moment om een paar spellen te delen die we tijdens deze week gaan spelen. 

Het chaosspel

Afgelopen jaar kwam William met dit spel. Het spel is een leuke manier om het ijs te breken tijdens de week. Voor het spel moeten de tieners regelmatig opdrachten uitvoeren waarbij ze hun comfortzone moeten verlaten. Zoiets zorgt direct voor een leuke sfeer tijdens het kamp. De tieners worden namelijk in een aantal groepen verdeeld die een spellen moeten uitvoeren voor een jury die wordt gevormd door de leiding. Zo moeten er zo veel mogelijk kledingstukken aangetrokken worden of moet er een toneelstukje opgevoerd worden.

Ik vond het in ieder geval erg leuk om te zien. Een bijkomend voordeel is ook nog eens dat je weinig moet voorbereiden voor dit spel.

Het spel kan je hier vinden.

Wie is de mol?

Een spel dat iets meer voorbereiding vraagt, maar dat wel erg leuk is om te doen. De meeste tieners zullen het televisieprogramma wel kennen, waardoor het spel tot de verbeelding zal spreken. Begin eens met een vragenlijst en bekijk dan wie de mol wil zijn. Afhankelijk van de grootte van de groep zijn er genoeg mogelijkheden.

Tijdens ons kamp hebben we het spel maar een paar uur gespeeld en was er geen afvalronde, maar je kan het spel uitbreiden zoveel je maar wil. Op internet zijn er genoeg spelsuggesties te vinden, dus ik zou zeker eens op zoek gaan! Wie weet kan je er wel een heel themakamp van maken?!

Love letters

Wie kent dit spelprogramma nog? Tijdens ons kamp is dit inmiddels een vast onderdeel geworden. We delen de groep op in verschillende teams. Elk team heeft een “stel” dat gaat trouwen, enkele getuigen, een kapper en ga zo maar door. Door verschillende spellen, afhankelijk van de groep, worden er twee teams gekozen die naar de finale gaan. Het winnende team van de traditionele finale, de champagnetoren, zal die dag “trouwen”.

Tijdens dit spel hebben we diverse spellen. Zo mogen de teams zich verkleden, is er een fotoshoot en hebben we een galadiner. Verder spelen de vrienden en getuigen ook diverse spellen en wordt er een toneelstuk voor het stel gespeeld.

Wat vind jij een leuk spel om te spelen tijdens een kamp?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie