Leuke dingen, Vol plezier

Kerstuitjes: wat te doen in de maand december

December, de laatste maand van het jaar, de maand van samenzijn en de maand van terugblikken. Ik, William, vind de december maand de gezelligste maand van het jaar, omdat het echt een familiemaand is..  December is niet alleen een maand waarin je gezellig met familie samen kan zijn, maar er zijn ook genoeg leuke dingen die je kan doen. Vandaag heb ik een paar leuke tips voor jullie. 

 1. Helaas is het al weer een paar jaar geleden dat we in de maand december (of een andere maand) op natuurijs hebben kunnen schaatsen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook kunstmatige aangelegde schaatsenbanen. Een aanrader is Flevonice een drie kilometer lange ijsbaan midden in de Flevopolder.
 2. Altijd al weleens een wedstrijd willen hardlopen, begin dan nu met trainen en loop je eerste hardloop wedstrijd in een kerstmannenpak, dwars door de Efteling. Een mooier begin van je hardloopcarrière kan je niet bedenken, toch? Door deze wedstrijd te lopen, steun je direct ook de voedselbank, een mooie bijkomstigheid. Klik hier voor meer informatie over de santarun.
 3. Ben je meer van de snelheid, dan is ijskarten in de Skidome misschien wat voor jou. Als je er niks van bakt, kan je altijd nog de gladheid de schuld geven.
 4. De december maand is meestal wel een dure maand, dus misschien heb je geen geld meer om iets leuks te gaan doen. Wil je een leuk avontuur ga dan naar één van de grote tuincentra in de buurt. Veel tuincentra’s maken weer een waar spektakel van de kerstversieringen met veel bewegende en lichtgevende decors.
 5. Geen zin in Home Alone 1, Home Alone 2, Home Alone 3, Home Alone 4 of Home Alone 5 met de kerst (ja, het is een hele opsomming)? Ga dan naar de bioscoop. Rond Kerst komen de leukste films in de bioscoop. Wat dacht je van ‘The Night Before‘?
 6. Muziek brengt mensen samen. Twee gezellige plekken om naar toe te gaan zijn het ‘Glazen huis‘ en het ‘Top 2000 cafe‘. Wanneer je geen tijd hebt om er heen te gaan kan je altijd thuis op de bank luisteren met een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom.
 7. Iets leuk voor de hele familie, ga dan naar het ‘IJsbeelden festival‘ in Zwolle. Het Nederlands IJsbeelden Festival is een betoverende wereld van ijs, sneeuw en gezellige activiteiten. Met meer dan 250.000 kilo ijs en 250.000 kilo sneeuw is het een ongekend spektakel.

Weet jij nog een kerstuitje? Laat het hieronder dan aan ons weten! 

 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

 • Reply 10x Wat ik nog wil doen in 2015 - 4 december 2015 at 07:11

  […] Het is echt al lang geleden dat we hebben kunnen schaatsen, dus ik zeg dat het tijd is om naar een ijsbaan te gaan. Ik vind schaatsen namelijk echt […]

 • Reply Hoe zag onze decembermaand eruit? - 30 december 2015 at 07:01

  […] deze maand schreef ik een blog over wat voor leuks je kan doen in december en blogde Andrea over wat ze nog wil doen in 2015. Genoeg uitjes en doelen voor de laatste maand […]

 • Reactie