Vol plezier

Leuke ontdekkingen #2

Het is weer tijd voor een aantal leuke ontdekkingen. We hebben de afgelopen tijd weer wat leuke dingen ontdekt en gevonden en die delen we vandaag met jullie. Zo kunnen jullie ook weer van deze ontdekkingen genieten! Kijk snel mee.


1. Een kort filmpje als “profielfoto” op Facebook

Misschien heb je ze al wel voorbij zien komen op je tijdlijn: een kort filmpje dat als profielfoto wordt ingesteld. Technisch gezien is het natuurlijk geen profielfoto meer, maar profielfilmpje klinkt ook zo raar. Maar goed, filmpjes, dus. Dit filmpje stel je vervolgens in als profielfoto en dan blijft het zich herhalen wanneer mensen naar je profiel kijken. Een groot nadeel voor nu is wel dat je de “profielvideo”, zoals Facebook de korte filmpjes noemt, alleen nog maar via de app kan instellen…

Afgelopen weekend heb ik zelf even uitgeprobeerd. Na het installeren van de app was het heel simpel om in stellen. De enige eis is dat het filmpje niet langer dan zeven seconden mag duren.

Tip: gebruik de instagram app op je mobiel om je filmpje in te korten en om er eventueel een effect er over te plaatsen.

2. Bash

Zin om naar een festival te gaan, maar geen geld om een kaartje te kopen? Via deze app kan je kaartjes winnen. Ja, echt! Je leest het goed. Via deze app kan je kaartjes winnen. Een app waar je iets mee kan winnen daar moet je vast veel voor doen… Ik hoor het je denken, maar dat is in het geval van deze app niet waar. Wanneer je besluit dat je kaartjes voor een festival wil winnen klik je op de knop daarvoor. Vervolgens draai je aan een soort rad van fortuin waarbij onze koning aan gaat wijzen of je hebt gewonnen of niet. Gewonnen? Super leuk! Niet gewonnen? Dan mag je het morgen nog een keer proberen. Het enige nadeel is wel dat er bijna alleen maar technofestivals te vinden zijn en laat ik daar nou net geen fan van zijn…

3. Slack

Sinds kort gebruiken we Slack op mijn afstudeerstage. Slack is een chatprogramma waar je heel gemakkelijk bestanden naar elkaar toe kan sturen. Een voordeel van Slack is dat heel snel kan zoeken naar je verstuurde en ontvangen bestanden. Ook kunnen er heel gemakkelijk groepen aangemaakt worden zodat je met projectgroep makkelijk dingen kan categoriseren. Zo kan je voor verschillende onderwerpen verschillende groepen beginnen. Op die manier hou je veel makkelijker het overzicht en kan je ook heel eenvoudig dingen weer terugvinden.
Benieuwd neem een kijkje op www.slack.com.

Wat zijn jouw recente ontdekkingen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie