Vol avontuur

Mijn nieuwe opleiding

Zoals jullie laatst hebben kunnen lezen, ben ik met een nieuwe opleiding begonnen. Ik ga komend jaar namelijk de lerarenopleiding doen. Ja, je leest het goed: ik word docent Nederlands. Vandaag ga ik jullie iets meer vertellen over de dingen die ik allemaal ga doen tijdens dit jaar, want dat is een heleboel. 

Oké, ik ga dus beginnen aan een nieuwe opleiding, maar er is meer. Ik begin namelijk aan deze opleiding als onderdeel van een traineeship. Dit betekent dat ik naast mijn opleiding ook nog een verdiepend traject ga volgen en al ga werken als docent.

Opleiding

Tijdens dit jaar ga ik alle didactische vaardigheden leren die ik nu nog mis. Ik heb inderdaad vier jaar Nederlands gestudeerd, maar ik heb nog geen enkele ervaring met lesgeven. Tijdens de opleiding ga ik leren hoe ik mijn kennis over kan brengen aan leerlingen én hoe ik als docent het beste met leerlingen om kan gaan. Ongeveer dan. Ik weet ook nog niet exact wat ik nu allemaal ga leren, maar dit is wat ik nu zo ongeveer weet. Ik ga jullie op de hoogte houden!

Traineeship

Ik had eigenlijk niet heel veel zin om nog een jaar alleen maar naar school te gaan en daarom besloot ik te solliciteren voor dit traineeship. Ik mag nu namelijk, nadat ik door de selectierondes ben gekomen, direct beginnen met werken. Daarnaast ga ik ook een verdiepend programma volgen waarbij ik ga leren over het onderwijs. Hierbij kan het bijvoorbeeld over toetsontwerp. Ik zal hier vast nog wel een keertje over bloggen wanneer ik er meer over weet.

Werken

Naast de opleiding ga ik dus ook nog aan het werk, dus ik ben heel benieuwd hoe dat gaat zijn. Afgelopen week hebben we met de groep van het traineeship al twee dagen gehad als voorbereiding hierop en komende week ga ik ook nog vier dagen naar school. Volgende week beginnen de scholen weer en dan ga ik ook aan het werk. Super spannend, maar ik heb er ook ontzettend veel zin in.

Wat zijn jouw plannen voor komend (school)jaar? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Toch geen nieuwe studie? Tijd voor een update - 21 december 2016 at 07:11

    […] een van de laatste berichten die ik schreef, vertelde ik over mijn nieuwe opleiding. Ik zou de mijn onderwijsbevoegdheid gaan […]

  • Reactie