Herfst
Vol plezier

Mijn tips voor deze herfst

Er zijn mensen die al weken verlangen naar de herfst. Ik ben niet één van die mensen. De herfst vind ik maar niks. Het is koud, regent veel te veel en het is altijd druk. Oké, dat laatste komt niet door de herfst, maar het hoort er wel bij. Wanneer de temperaturen dalen heb ik altijd minder energie dan in de zomer. Slapen wordt een stuk aantrekkelijker en ik ben ook minder productief. Toch zijn er nog genoeg dingen die je kan doen in de herfst, misschien wel juíst in de herfst. Boeken lezen en films kijken. Er zijn genoeg mooie boeken en films en vandaag geef ik voor beide opties twee tips. 

Boeken lezen 

Toen ik net in Gouda woonde had ik geen internet, hierdoor ging ik ’s avonds boeken lezen in plaats van achter mijn laptop zitten. Erg fijn, want ik les onder andere deze twee boeken.

 1. Het meisje uit de trein van Irma Joubert.
  Toen ik dit boek zag liggen op de rommelmarkt van de plaatselijke kerk bij mijn ouders besloot ik direct dat ik het boek ging kopen. Deze beslissing baseerde ik eigenlijk alleen maar op het feit dat ik de naam van deze Zuid-Afrikaanse auteur al eerder had gehoord. Pas toen ik het boek aan het lezen was besefte ik me dat ik de naam niet alleen tijdens college had gehoord, maar dat iemand me het boek ook een keer had aangeraden.
  Het boek gaat over een meisje dat op weg naar Auschwitz uit de trein is gesprongen en vervolgens in een Pools gezin terecht komt. Na de oorlog kan het gezien niet voor haar blijven zorgen. De zoon van het gezin die haar had meegenomen naar huis moest haar afstaan. Hij ziet een advertentie voor het adopteren van Duitse kinderen door mensen uit Zuid-Afrika en besluit het meisje ook daarheen te sturen. Uiteindelijk komt ze in Zuid-Afrika terecht. Heel wat jaren later blijkt dat ze haar trauma uit de oorlog niet is vergeten. Wanneer dan ook nog de Poolse jongen weer bij haar op de stoep staat, komt er weer van alles boven.
  Ik vond het echt een heel mooi boek om te lezen. Het las makkelijk weg en het verhaal raakte me vanaf de eerste bladzijde. Echt een aanrader voor tijdens deze koude herfstdagen. Het boek kan je hier vinden.
 2. Een schitterend gebrek van Arthur Japin
  Dit boek stond al héél lang op mijn lijstje en lag ook al echt een hele tijd bij mijn ouders thuis klaar om gelezen te worden. Gelukkig stelde het boek me ook echt niet teleur. De beschreven liefdesgeschiedenis die zo mooi leek te beginnen krijgt een onverwachte wending die mij van het begin tot het einde boeide. Wanneer de twee geliefden elkaar jaren later weer terugzien is niets meer zoals het was. Ik zeg weinig over dit boek, omdat ik denk dat je het gewoon zelf moet lezen!
  Benieuwd naar dit boek? Je kan het hier vinden.
Films
 1. The Age of Adaline
  Toen ik de trailer voor deze film zag was ik écht niet enthousiast, de film leek me echt niet leuk. Toch besloot ik de film te gaan kijken. Ik heb geen idee waarom ik de film ging kijken, maar het was zeker de moeite waard.
  De film gaat over Adaline, een vrouw die door een ongeluk niet meer ouder wordt. Haar dochter ziet er inmiddels uit als haar oma en ze vlucht al jaren om maar te voorkomen dat mensen achter haar geheim komen. Wanneer er dan een man verliefd wordt op haar blijkt dit niet zonder gevolgen te zijn…
  Hoewel de film een echte vrouwenfilm is, vond ik hem dus wel echt de moeite waard. Je kan de film hier vinden.
 2. Twelve Angry Men
  Deze film werd me al in het eerste jaar dat ik Nederlands studeerde aangeraden door één van mijn docenten. De afgelopen jaren had ik steeds geen tijd om de film dan toch echt te gaan kijken. Eigenlijk was ik de film ook al wel een beetje vergeten, tot een vriendin me laatst tipte. Ik besloot de film nu dan toch echt te gaan kijken. De film gaat over twaalf mannen die over het lot van een jonge man moeten beslissen. Ze zitten namelijk in de jury van zijn rechtszaak en wanneer ze hem schuldig bevinden dan wordt hij ter dood veroordeeld. De mannen lijken het unaniem met elkaar eens te zijn, maar wanneer ze gaan stemmen blijkt er toch één man te zijn die het niet eens is met de rest…
  De film is al oud en daardoor bevat deze ook heel wat minder actie dan we tegenwoordig gewend zijn, maar de film is daardoor zeker niet minder de moeite waard. De film kan je hier vinden.

Het grote voordeel van deze tips is natuurlijk dat het altijd kan onder het genot van een kopje thee of warme chocolade melk en een lekker koekje. Dat maakt de herfst natuurlijk nog wat draaglijker.

Wat zijn jouw tips om de herfst te overleven? 

Zoals je ziet zijn de links allemaal naar bol.com en bevatten ze een partnerprogramma. We maken gebruik van deze linkjes, omdat we hopen op deze manier een klein beetje geld te krijgen van bol.com zodat we de hosting terug kunnen verdienen. Als je hier vragen over hebt horen we dat graag van je.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie