Vol plezier

Onze minivakantie in Nijmegen #1

Afgelopen donderdag gingen William en ik ein-de-lijk samen op vakantie. Dit jaar helaas geen verrassingsreis, maar een minivakantie naar Nijmegen. Niks verkeerd mee hoor, maar het klinkt toch anders. Eenmaal aangekomen bleek Nijmegen echt een super goede keuze te zijn geweest en daarom kunnen jullie vandaag het eerste deel over die vakantie lezen.

Donderdagochtend moest William nog even hard aan de slag voor zijn afstudeerproject en daarom vertrokken we pas na de lunch. Dankzij het meereiskaartje van de NS dat mijn ouders in de brievenbus hadden gekregen, besloten we met de trein te gaan. Wij vinden met de trein reizen echt prima en op deze manier hoefden we maar één kaartje te kopen. Mocht je komende dagen nog met de trein willen gaan, zoek dan zeker dit kaartje op. Ideaal.

Prikkels

Ons hotel hebben we op zondag geboekt, omdat we toen pas definitief hadden besloten dat er tijd was om nog even één nachtje weg te gaan. We kozen dit hotel, omdat de prijs en de locatie goed waren. Daarnaast kon je er voor een fijne prijs ontbijten.

Eenmaal aangekomen bleken we echt een hele mooie kamer te hebben. Ik had deze kamer al wel voorbij zien komen en was al fan voor we er waren, maar ik durfde natuurlijk niet te hopen dat we die kamer zouden krijgen. We mochten namelijk in de “petit village” slapen. Dit is de kamer die door Petit Village is ingericht. Het is een vintage kamer met uitzicht op de stad.

Het hotel zelf was hartstikke schoon, de service was top en het personeel was echt ontzettend lief. Het ontbijt bleek ook nog eens echt super. Ik heb in tijden niet zo’n uitgebreid ontbijtje gehad.

2016-08-04 16.02.25

2016-08-04 16.02.44

2016-08-05 09.16.29

Kiek op de Kaaij

Toen we ’s middags de stad gingen verkennen kwamen we natuurlijk ook bij de Waal terecht. Hier bleek een ontzettend leuk, ’s zomers, minifestival aan de gang te zijn. We besloten er na het avondeten nog even een drankje te gaan doen, omdat de sfeer eerder die middag zo tof was. Dit bleek helemaal te kloppen. We dronken een heerlijke cocktail, luisterden naar de livemuziek en genoten van de diverse vuurkorven die er stonden. De sfeer was ontzettend ongedwongen en vriendelijk.

2016-08-04 18.09.24

2016-08-04 18.03.32

2016-08-04 21.07.00

Mocht je komende tijd nog in de buurt zijn, dan zou ik er zeker gaan kijken. Meer over Kiek op de Kaaij kan je hier vinden.

Ben jij weleens in Nijmegen geweest?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Afgestudeerd wat nu? Tijd voor vrije tijd of hard werken 25 november 2016 at 07:06

    […] even van je studentenov als je die nog hebt. Maak er mooie reizen mee. Een weekendje Eindhoven of Nijmegen is zeker aan te raden. En voor de werkende onder ons die s’avonds geen huiswerk meer hebben, […]

  • Reactie