Sport, Vol plezier

Moeder der derby’s #groundhoppen #3

Vandaag geen verslag van een Eredivisie of Jupiler league wedstrijd, maar een wedstrijd van het hoogste niveau amateurvoetbal van Nederland(Topklasse zaterdag). Een wedstrijd tussen IJsselmeervogels en Spakenburg ook wel de wedstrijd genoemd van de blauwe tegen de rooien. Benieuwd naar dit derby? Lees dan snel verder.

Een lekkere pot voetbal op de zaterdagmiddag. Twee uur voor het begin van de wedstrijd vertrok ik, William, samen met twee vrienden in de auto naar het vissersdorp Spakenburg. Bij binnenkomst in het dorp zie je dat de derby leeft, er waren huizen versierd met rode vlaggen en huizen met blauwe vlaggen. Iedereen uit het dorp is wel supporter van de club van de boeren (SV Spakenburg, de blauwe) of van de club van de vissers (IJsselmeervogels, de rooie). Aangekomen op sportpark ‘De Westmaat’ konden we een vak kiezen, het blauwe of het rooie vak. Wij kozen voor het rooie vak, het vak van de thuisspelende partij. Na een uur onderweg te zijn geweest hadden we wel zin in een koud biertje en een patatje. Het was even zoeken naar een heerlijk patatje want er waren meer viskramen dan snackkramen op het complex.

De wedstrijd

Na een mooi plekje opgezocht te hebben langs de lange zijde van het velde, kwamen de spelers onder luid gejuich en met vuurwerk het veld op. Dit maakt een voetbalmiddag nog sfeervoller. Spakenburg kwam al na twee minuten met 10 man te staan, door een domme overtreding in het strafschop gebied. De daarop volgende penalty werd door IJsselmeervogels gemist. In de vijfde minuut kwam IJsselmeervogels wel op voorsprong door een afstandsschot. We hadden dus de juiste kant gekozen en werd er een klein feestje gevierd op de tribune. Het verdere verloop van de eerste helft viel tegen, beide ploegen creëerde weinig grote kansen. Fred Benson, oud speler van PEC Zwolle, verzuimde te scoren voor IJsselmeervogels.

De tweede helft besloten we de wedstrijd binnen te kijken in de sporthal, de tribune was namelijk overbeladen en de koude wind stond er vol op. In de sporthal was het een stuk warmer en het was er ook nog gezellig. Qua voetbal was de tweede helft een stuk beter, Spakenburg was zowaar de betere van beide ploegen. Toch kwam IJsselmeervogels op een 2-0 voorsprong en was het weer kleine beetje gekkenhuis in de sporthal. Daarna kwam Spakenburg al snel terug op 2-1 en sprongen de blauwe overeind. De omgang tussen beide groepen supporters was heel gemoedelijk, veel derby’s kunnen daar nog een voorbeeld aan nemen. In de laatste minuten van de wedstrijd schoot Fred Benson IJsselmeervogels naar de 3-1. Kortom een gezellige middag op ‘De Westmaat’.

Welke voetbalderby wil jij een keer bezoeken?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie