Vol plezier

De voordelen van het opgroeien op de boerderij

Opgroeien op de boerderij is echt een feestje én daarom hebben we vandaag een ode aan het opgroeien op de boerderij! Is dat niet leuk?! We hebben er vandaag vijf voor jullie op een rijtje gezet en ik weet zeker dat je na het lezen van die vijf jaloers bent op zo’n jeugd! Kijk dus snel verder om te weten welke voordelen er allemaal zijn.

 1. Je hebt genoeg ruimte om te spelen
  Als kind hoefde ik nooit te zoeken naar een speelplek. Ik liep naar buiten en kon overal terecht. Ik wist dat ik op moest passen voor de trekker, maar verder konden mijn zusje en ik gewoon lekker samen spelen. We reden rond op onze skelter, hadden een grote zandbak en “kookten” soep met wortels die we vonden in de slootkant. Het kon allemaal!

  IMG_0001

 2. Huisdieren? Daar is ruimte genoeg voor!  
  Een cavia, konijn, pony en een ezel. Het kon allemaal! Mijn ouders hadden een hond en een aantal echte boerderijkatten, maar mijn zusje en ik hadden onze eigen huisdieren.
 3. Overblijven?! Wat is dat?  
  Mijn vader was altijd thuis, omdat hij op de boerderij werkt. Dat was echt ideaal voor ons. Mijn zusje en ik mochten tussen de middag altijd thuis komen eten en hadden nooit een oppas. Ik vind dat echt heel erg fijn, omdat we altijd gewoon lekker naar huis konden en er daardoor altijd iemand voor ons was.
 4. Nuchterheid? Je kan niet zonder!  
  Bij het leven op de boerderij hoort nuchterheid en die nuchterheid heb ik overgenomen. Niet altijd, natuurlijk, maar het soms toch wel erg fijn om dingen te kunnen relativeren met mijn nuchterheid!

  IMG_0002

 5. Je weet gewoon waar de melk vandaan komt 
  Melk?! Dat koop je toch gewoon in de supermarkt? Kaas? Heb je daar koeien voor nodig dan? Ik wist al jong waar de kaas en de melk vandaan komt. Chocolademelk?! Daar heb je gewoon cacaopoeder voor nodig én niet een bruine koe.

Zou jij op een boerderij willen wonen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

4 Reacties

 • Reply Irma 22 maart 2016 at 11:52

  Mijn opa en oma wonen op de boerderij, waar ik praktisch ben opgegroeid. Maar oh wat vond ik het heerlijk! Meerijden op de tractor of in de laadklep, tussen de koeien door banjeren met mijn laarsjes aan, samen met opa de schapen voeren. Zo fijn!

  • Reply Andrea 22 maart 2016 at 12:11

   Oooh, dat klinkt echt heerlijk! 🙂 Ik snap helemaal wat je bedoelt, zo fijn allemaal!

 • Reply Galina 24 maart 2016 at 21:31

  Wat een vrolijk artikel! 🙂 ik ben een echt stadskind, maar ik denk dat als je opgroeit op een boerderij je ook heel vroeg leert wat hard werken is, want boeren maken ontzettend lange dagen en werken keihard in weer en wind.

  Toen ik klein was ging ik wel eens een weekend naar vriendinnen die woonden op een boerderij. Dat was zó leuk. Verstoppertje spelen in de schuur, non stop buiten zijn, helpen de dieren te verzorgen. Zo leuk!

  • Reply Andrea 25 maart 2016 at 11:32

   Dankjewel! 🙂 Hard werken heb ik er, ondanks dat het nooit verplicht was om te helpen, zeker geleerd! Ik denk dat het goede voorbeeld vooral erg motiverend werkt. Wat leuk dat je wel bij een vriendin op de boerderij kon kijken, dan krijg je er toch ook iets van mee! En met een stadskind zijn is natuurlijk ook helemaal niets mis! 🙂

  Reactie