Uitdagingen

Over mijn uitstelgedrag

Uitstelgedrag. Volgens mij kennen we dat allemaal wel. Dingen waar we geen zin in hebben of waar we tegenop zien stellen we zo lang mogelijk uit. Op het laatste moment moeten we dan nog heel veel doen en dan komt de stress. Elke keer nemen we ons weer voor om eerder te beginnen, maar toch mislukt dat elke keer weer opnieuw. Ook ik heb daar last van, helaas… 

Tegenwoordig lukt het me best goed om studieopdrachten ruim op tijd af te hebben, maar dat is vooral doordat ik er een hekel aan heb om op het laatste moment nog erg veel te moeten doen. Als dat gebeurt maak ik altijd domme taalfouten en vergeet ik een heleboel dingen duidelijk te formuleren, dus dat heb ik inmiddels wel afgeleerd.

Toch zijn er nog altijd dingen die ik blijf uitstellen. De afwas, de was, stofzuigen, schoonmaken en zelfs het schrijven van deze blog, maar dat is denk ik wel heel erg menselijk. Toch?! Op dit moment is er nog iets anders dat ik heel erg aan het uitstellen ben: het schrijven van een sollicitatie.

Volgend jaar wil ik heel erg graag een traineeship gaan doen om docente te worden, maar daar moet ik natuurlijk voor solliciteren. Dat weet ik inmiddels al maanden, maar er staat echt nog (bijna) niets op papier. Ik weet niet waar ik moet beginnen, wat ik moet vertellen en hoe ik mezelf van mijn beste kant kan tonen. Eigenlijk ben ik gewoon bang voor de hele sollicitatie. Als ik word aangenomen is het super gaaf, maar begin ik ook aan twee ontzettend pittige jaren. En als ik word afgewezen, dan is het meteen definitief. Ik stel het uit. Ik weet niet wat ik moet doen.

Nou ja, eigenlijk weet ik het wel. Solliciteren. Ik ga het gewoon doen. Voor de klas staan is wat ik wil. Ik weet dat het een pittige uitdaging is voor iemand die tot nu toe alleen nog maar college heeft gevolgd, maar het lijkt me echt heel erg leuk werk. Toch blijf ik de sollicitatie uitstellen. Gewoon, omdat ik het idee heb dat er zoveel mensen zijn die beter zijn. Mensen die zichzelf beter kunnen verkopen.

Misschien moet ik naar Floortje Dessing luisteren. Fake it until you make it. Dat ga ik doen.

Komend weekend ga ik mijn sollicitatie schrijven. Dit keer echt. Ik beloof het.

Welke dingen stel jij altijd uit? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

2 Reacties

  • Reply Manon 3 maart 2016 at 14:45

    Ik denk ook zeker dat uitstellen menselijk is… maar uiteindelijk kan niks je blijer maken dan de gedachte dat het werk gedaan is. Schrijf die sollicitatiebrief! Als je het niet probeert dan blijft het op een ‘nee’… waarom zou je dan niet je best doen om er een ja van te maken? Succes! 🙂

    • Reply Andrea 3 maart 2016 at 16:53

      Dat is helemaal waar! 🙂 Komend weekend toch maar hard aan de slag met die brief. Dankjewel!

    Reactie