Vol plezier

Pasen in een filmpje

Het is bijna Pasen, een belangrijke feestdag voor christenen en daarom willen wij er graag iets over delen met jullie. We zullen geen lang verhaal houden over de betekenis en over alle feiten, daar zitten jullie vast niet op te wachten. We hebben wel een heel leuk filmpje met een ezel in de hoofdrol. Ik ben gek op ezels, dus dit filmpje is natuurlijk een topper voor mij! Kijk snel verder om te zien wat een ezel met Pasen te maken heeft! 

Met Pasen vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan. Dat Hij de dood heeft overwonnen, nadat hij drie dagen eerder was gekruisigd op wat wij nu Goede Vrijdag noemen. Hij stierf voor de fouten die de mensen maken. Doordat Hij stierf heeft God onze fouten vergeven en mogen we weer tot God komen.

Op vrijdag leek de dood gewonnen te hebben, maar Jezus won!

Plotseling stonden er twee engelen bij hen, in stralende kleren. De vrouwen waren zo bang, dat ze niet naar hen durfden te kijken. De engelen zeiden: ‘Waarom zoeken jullie een levende man in een graf? Jezus is hier niet. Hij is opgestaan uit de dood. Weten jullie nog wat hij in Galilea gezegd heeft? Hij zei: ‘Ik, de Mensenzoon, zal door slechte mensen gevangengenomen worden. Ze zullen mij aan het kruis laten sterven. Maar drie dagen later zal ik opstaan uit de dood. ” Toen herinnerden de vrouwen zich de woorden van Jezus.
Lucas 24: 4a-8 (De Bijbel in Gewone Taal)

We wensen jullie fijne paasdagen en veel plezier met het filmpje!

Wat vier jij met Pasen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie