Leuke dingen

Omdat de pinguïn mijn lievelingsdier is

Vandaag heb ik een filmpje met pinguïns. Gewoon, omdat ik zo van pinguïns hou en omdat ik dit filmpje enorm informatief vind. Pinguïns zijn nu niet meer zo stiekem mijn lievelingsdieren! Ik vind ze echt ontzettend leuk. Benieuwd waarom ik ze zo leuk vind? Lees dan snel verder!

Voor ik begin moet ik toegeven dat mijn liefde voor pinguïns vooral is ontstaan doordat ik een super leuke pinguïnknuffel had en niet doordat ik de echte pinguïns zo leuk vond. Mijn pinguïn had namelijk een leuke muts op en een sjaal om en was is enorm knuffelbaar. Net als alle pinguïnknuffels, natuurlijk. Mijn liefde voor echte pinguïns kwam pas veel later en wel om de volgende redenen.

 1. Ze lopen grappig!
  Heb jij weleens gekeken naar een lopende pinguïn?! Die zijn er echt zo grappig uit. Ze waggelen lekker rond. Ik vind het echt leuk om naar ze te kijken!
 2. Ze hebben knieën.
  Je ziet ze niet, maar ze zijn er toch. Dat maakt ze echt super grappig.
 3. De pinguïn heeft altijd een grappige rol in films.
  Vroeger vond ik Pingu al fantastisch en tegenwoordig is Happy feet ook een van mijn favorieten. Ik kan uren naar beide pinguïns kijken.
 4. Ze zwemmen zo gezellig.
  Toen ik laatst met William in Avifauna was gingen we (natuurlijk) ook bij de pinguïns kijken. Ik kan lang naar die beestjes kijken. Wat zwemmen ze toch gezellig en ze dobberen ook heerlijk rond.DSCN2222
 5. Ze zijn charmant.
  Een echte pinguïn heeft altijd zijn rokkostuum aan en daar scoort hij zeker punten mee! Een kleintje heeft zijn pak nog niet, maar die zien er natuurlijk wel heel erg knuffelbaar uit!

Wat vind jij met pinguïns? 

Oké, nu is het echt tijd om naar het leuke filmpje te kijken waar ik het in de inleiding over had. Kijk snel! Ben je niet goed in Engels? Dat is geen probleem, want je kan de ondertiteling gewoon aanzetten.

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

 • Reply Ilse van Kreanimo 28 mei 2016 at 14:55

  Pinguins zijn ook gewoon leuk!

  Je hebt wel alle redenen gevonden denk ik ! 🙂

 • Reactie