Leuke dingen

Zegveld, het nieuwe Pallet Town?

Pokémon: het spel voor op je smartphone dit moment. Een spel waarvoor zelfs gameverslaafden hun zolderkamer verlaten om eropuit te trekken om zo veel mogelijk Pokémon te vangen. Natuurlijk ging ik zelf ook deze uitdaging aan en vandaag deel ik de dingen die ik de afgelopen dagen heb ontdekt. 

Australië/Amerika

Afgelopen week was het spel nog niet officieel uitgebracht in Nederland, maar er liepen toen al wel heel veel mensen op straat om een Pokémon te vangen. Ook voor mij was dit het eerste spel dat ik met een nepaccount heb gedownload. Ik vond het zelf best wel bijzonder dat kinderen al over straat liepen met hun smartphone. Zij hebben het dus voor elkaar gekregen om het spel te downloaden. Dat de kennis  van een smartphone van kinderen  (of hun ouders) zo hoog is, had ik niet verwacht.

Zegveld

Zelfs op het platteland is Pokémon go niet weg te denken. Ook in mijn dorp zie ik tieners op straat op zoek naar Pokémon. Zo is de kerk bij ons in het dorp een gym en het oorlogsmonument een pokeshop. Zelfs in de supermarkt was een zeldzame Pokémon ontdekt. Zou de nieuwe Ash Ketchum uit Zegveld komen?

Platteland versus stad

Afgelopen weekend was ik bij Andrea in Gouda en bij haar ouders op het platteland in een klein dorpje in de buurt. Daarbij viel het op dat er in Gouda heel veel plekken waren waar ik een Pokémon kon vangen, maar dat er bij haar ouders geen één te vinden was. De boerderij van haar ouders ligt dus duidelijk in de middle of nowhere… Als je dus last hebt van alle gamende smartphonegebruikers in je omgeving moet je richting het platteland gaan. Zelfs helemaal achterin het weiland was niets te vinden… 😛 

Gps tracker

Snel en zonder je stoel uit te komen Pokémon spelen? Het kan met behulp van een GPS tracker. Wanneer je deze downloadt kan je namelijk je locatie veranderen. Zo kan je naar verschillende hotspots gaan zonder van je stoel af te komen. Zelf vind ik dit geniaal bedacht, maar ik denk wel dat het wel spelplezier weggehaald naar loop van tijd.

Hoeveel pokémons heb jij al gevangen? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

Nog geen reactie. Laat jij de eerste achter?

Reactie