Vol plezier

Review: kartonnen VR-Bril

Het is maandag en we moeten (helaas) weer aan het werk. Gelukkig zijn we er vandaag weer met een leuke blog om je door deze moeilijke dag heen te helpen. Ik wil jullie vandaag namelijk iets gaan vertellen over een leuke gadget die ik laatst heb gekocht. Ik kocht namelijk een Virtual Reality-bril. Met behulp van speciale appjes is het wanneer je door die bril kijkt alsof je in een andere wereld bent! Dat klinkt super tof, natuurlijk. Benieuwd wat ik er nu echt van vond en of de bril ook echt zo tof was? Kijk dan snel verder! 
Deze bril stond al lang op mijn verlanglijstje, maar vond 15 euro was het nog aan de dure kant voor een stukje karton met twee glazen. Gelukkig vond ik mijn kartonnen VR-bril in de Action. De VR-bril kostte geloof ik maar 3 euro. Helemaal zeker weten doe ik dit niet, want ik ben het bonnetje namelijk kwijt geraakt. Voor dat bedrag kon ik het natuurlijk niet laten leggen. Dus als je na mijn blog nog steeds benieuwd bent naar virtual reality ga snel langs de Action.

Unboxing 
Unboxing helemaal hip op YouTube, maar wij gaan daar niet aan meedoen (tenminste, niet vandaag). De kartonnen bril kwam zat in een plat pakketje en moest nog in elkaar gezet worden. Het was best nog wel een geknutsel en gepuzzel om de bril helemaal in elkaar te krijgen. Mijn tip: doe het voorzichtig, het karton is namelijk niet van top kwaliteit. Gelukkig doet dubbelzijdig tape wonderen en is het ons uiteindelijk gelukt om de bril in elkaar te zetten. Mocht je nou geen zin hebben om  naar de Action te gaan of heb je geen Action in de buurt? Het is ook mogelijk om je kartonnen VR-Bril zelf uit te printen, via deze link kan je een pdf downloaden. Alleen moet de glazen dan los gekocht worden.

Apps
Bij het intoetsen ‘vr apps’ in de app store van mijn iPhone kwamen er gelijk op het eerste gezicht al een paar toffe apps voorbij. Zo downloadde ik drie apps voor mijn bril. Als eerste de VR rollercoaster een app waarbij het is alsof je in een achtbaan zit. Deze app is best leuk, maar na drie rondjes in de achtbaan krijg je toch wel een beetje zere ogen en is er ook niet heel veel meer te zien. Als tweede downloadde ik Jurassic Dino. Die app viel een beetje tegen, want er komt maar één dino in voor die ook nog eens dwars door bomen heen kan lopen… Dat lijkt me toch niet heel realistisch. Als laatste was Google Streetview aan de beurt. Deze app was best leuk, omdat je echt in je straat kan rondkijken. Helaas was het niet mogelijk om verder te lopen, dus het voegde niet veel toe aan de normale Streetview.

Eindoordeel
Een leuke gadget voor een middagje plezier. Het aantal leuke apps viel mij een beetje tegen. Kortom voor 3 euro was dit een prima aankoop, maar ik zou er niet meer geld aan uitgeven.

Heb jij wel is VR-bril opgehad?

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Daenelia 20 april 2016 at 21:41

    Op youtube kun je een aantal 3D-videootjesz zien, soms zelfs met rondomheeenkijk-technologie (180 graden). Wij hebben dit dingetje ook in een la liggen, en je hebt gelijk: een middagje plezier en dan niet meer. In ons pakketje ontbraken de lenzen :S Maar we konden het zonder problemen ruilen in de winkel voor een pakketje wat wel compleet was.
    (… Eerlijk zeggen: geen ‘dansende dames’ gezien? Echt niet? Oh nee, je hebt het over een iphone, Die zijn vast uit de app store geweerd :P)

  • Reactie