Vol avontuur

Roadtrip Ierland #1 – voorbereidingen

Bijna drie maanden geleden zeiden we dat we terug waren, maar dat was van korte duur. Ook nu zijn we er weer. Deze keer met een reeks artikelen over onze reis naar Ierland. William en ik maakten namelijk samen met twee vrienden een roadtrip door Ierland. De trip begonnen we met nog twee vrienden in Dublin, waar we later meer over schrijven. Genoeg te vertellen, dus. Vandaag beginnen we bij het begin: de voorbereidingen. 

Voor ik begin moet ik iets bekennen: William en ik hebben niet heel veel met de voorbereidingen te maken gehad. Het waren vooral de twee vrienden met wie we op reis gingen die de reis hebben gepland. Ondanks het feit dat ik dus niet veel heb gedaan, wil ik er toch wel iets over vertellen. Misschien hebben jullie er iets aan!

1. De vliegtickets

De voorbereidingen begonnen al erg vroeg. In december besloten we al dat we in mei naar Ierland zouden vertrekken en in januari werden de vliegtickets geboekt. Hierbij hebben we onder andere gebruik gemaakt van Google Flights om zo goedkoop mogelijk tickets te vinden. We gingen uiteindelijk voor twee losse tickets. Dit was voor ons de goedkoopste manier om zo lang mogelijk te blijven binnen de week vakantie die we hadden.

2. De Airbnb’s

Hier heb ik me eigenlijk weinig mee bemoeid. William en ik hebben alleen de gekozen Airbnb’s goedgekeurd nadat die waren uitgekozen. Volgens mij was er eerst besloten welke plekken in het land we wilden gaan bekijken en is er toen gekeken waar we dan (ongeveer) wilden gaan slapen. We keken hierbij vooral naar de indeling van het huis, zodat we voldoende slaapkamers hadden, maar ook de locatie en de inrichting waren natuurlijk van belang.

Hierbij is het goed om te weten dat de afstanden vaak niet erg groot leken, maar dit in Ierland niet altijd zo bleek te zijn. Hoewel de afstanden relatief klein waren, kon je vaak ook niet ontzettend snel rijden. Hierdoor deden we vaak langer over een bepaalde afstand dan gepland. Hou hier dus rekening mee als je Ierland ooit wil gaan bezoeken!

In onze zoektocht naar een slaapplaats besloot de vriendin die zocht het bedrag dat we maximaal per nacht wilde betalen maximaal te zetten. Zo vonden we het kasteel waar we uiteindelijk een nacht hebben geslapen. Deze nacht was inderdaad duurder, maar was zeker de moeite waard. Als je gaat zoeken naar een leuke slaapplaats is dit zeker de moeite waard. Al is het maar voor een nacht.

3. De huurauto

In Ierland rijden ze links, dus het huren van een auto was iets waar we extra goed over wilde nadenken. In eerste instantie leek een automaat makkelijker, omdat je dan niet na hoeft te denken over het schakelen. Toen we op zoek gingen naar een auto bleek een automaat echter veel duurder te zijn. Wij gingen uiteindelijk dus voor een schakelauto die groot genoeg leek voor de koffers van vier personen. We hadden alle vier alleen handbagage, dus dat ging ontzettend goed. Uiteindelijk heeft William als enige gereden, omdat je 26 moest zijn om zonder extra kosten een auto te kunnen huren.

Onze tips

  1. Boek op tijd je Airbnb’s als je zeker wilt zijn van die bijzondere slaapplaats.
  2. Zoek je huurauto op tijd en denk goed na over wie er gaat rijden. Laat die persoon beslissen over de auto.
  3. Huur een navigatiesysteem bij je auto, of neem er zelf een mee. Die van ons was echt een lifesaver. Een wegenkaart is trouwens ook ontzettend handig.
  4. Kies je slaapplaatsen zo dat je niet de hele dag in de auto moet zitten om de dingen te zien die je wil gaan bekijken.
  5. Neem een reisgids mee. Wij lazen die pas tijdens onze reis. Zo wisten we toch waar we naartoe moesten(!) en wat we eerder die dag hadden gezien.

Waar kijk jij naar bij de voorbereidingen van een reis? 

Previous Post Next Post

Dit vind je vast ook leuk:

1 Reactie

  • Reply Roadtrip Ierland #4 - Het laatste deel - 19 juni 2017 at 18:30

    […] van de vakantie blog. Heb je de vorige blogs over Ierland nog niet gelezen? Kijk dan snel even naar deel 1, 2, en 3. Ik hoop dat ik jullie al enthousiast zijn over Ierland anders zullen jullie na het lezen […]

  • Reactie